EXCLUSIV  Povestea neștiută a lui Lucian Bolcaș. Momentul neobișnuit care i-a marcat viața

Lucian Bolcaș a dedicat jumătate de secol avocaturii. Pe 15 august, de Sfânta Maria, se împlinesc 52 de ani de când și-a început cariera. A fost iniţial cercetător stagiar la Institutul de cercetări juridice al Academiei și în cele din urmă avocat.

Lucian Bolcaș vorbește cu modestie despre reușitele din domeniul în care a excelat. Celebrul avocat a povestit, într-un interviu acordat pentru DC News, ce înseamnă cei 52 de ani de carieră spectaculoasă. 

"Înseamnă o jumătate de secol. În același timp, este viața mea, cu urcușurile și coborâșurile ei, cu tot ce am putut să realizez pentru mine și pentru alții. Este o concidență faptul că mi-am început cariera chiar de Sfânta Maria. Pe 15 august, acum 52 de ani, am fost angajat la Institutul de cercetări juridice al academiei. Pe 15 august, acum 41 de ani, cea care mi-a devenit soție m-a invitat la o cafea, iar pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, am cerut-o în căsătorie. Amândoi suntem avocați", ne-a povestit Lucian Bolcaș.

Nu s-a gândit nicio clipă să renunțe la profesia în care a fost primit. Dreptul i-a fost o mare dragoste cu atât mai mult cu cât și soția sa a îmbrățișat același drum. 

"Nu, categoric nu m-am gândit să renunț la avocatură. Este un lucru propriu ființei mele. Este greu de descris această simbioză între profesie și mine. Sigur că nu mereu am avut succes. S-au întâmplat momente când am fost dezamăgit. Poate uneori mi-am dorit mai mult sau altceva, așa cum își doresc toți tinerii, dar niciodată nu mi-am dorit să renunț", a spus maestrul pentru DC News.

Nu-i o întâmplare că a decis să fie avocat. Străbunicul său a fost judecător, la fel și bunicul, în timp ce tatăl lui a fost cadru didactic la Facultatea de Drept. În plus, majoritatea rudelor colaterale au fost jurişti. A crescut în această atmosferă, lucru care l-a ținut aproape de iubirea pentru dreptate.

Aplaudat în fața instanței de judecată

"În avocatură este o vorbă. Atunci când se pierde un proces, îi spun clientului: 'ai pierdut procesul' și când se câștigă se spune: 'ți-am câștigat procesul'. Au fost clipe deosebite. Îmi aduc aminte că, la un moment dat, o sală întreagă m-a aplaudat după o pledoarie chiar în fața instanței de judecată. A fost o chestiune total neașteptată și neobișnuită. Sunt amintiri frumoase. În orice caz, acești ani au însemnat continuarea unei tradiții de familie. Sunt a patra generație de juriști în familie și sunt mândru de asta! Așa cum tradiția familiei a fost dintotdeauna naționalistă", ne-a mai povestit avocatul.

Cum poate pământul României să aibă îngropaţi nu numai morții, ci și viii?

Lucian Bolcaș are o poveste de viață pe care puțini oameni o cunosc. Unchiul său, avocat dr. Nicolaie Bolcaş, a fost îngropat de viu în noaptea de Vinerea mare 1919 de trupele ungureşti în comuna Lunca (Beiuş), pentru că a participat la mişcarea de rezistenţă românească împotriva ocupanţilor. Locuitorii zonei îi cinstesc memoria de martir al neamului în fiecare an. Maestrul trăiește cu o întrebare dureroasă în suflet: cum poate pământul României să aibă îngropaţi nu numai morții, ci și vii?

"Este un lucru care mi-a marcat viața. Este un sentiment cu totul neobișnuit, cu totul deosebit să ai îngropați în pământul acestei țări nu morții, ci viii. Să știi că cei îngropați trăiesc și-acum. Este justificarea, în primul rând, a atitudinii mele naționaliste", ne-a mai povestit avocatul.

VEZI ȘI: INTERVIU. Lucian Bolcaș, la 50 de ani de activitate. Lucruri neștiute despre celebrul avocat Lucian Bolcaș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel