Povestea lui Misha, soldatul rus care S-A PREDAT cu tot cu tanc și a negociat prin SMS cu armata ucraineană

Soldat rus lângă tancul pe care l-a predat ucrainenilor Foto: Captură Twitter
Soldat rus lângă tancul pe care l-a predat ucrainenilor Foto: Captură Twitter

Informația a fost publicată de un consilier de la Ministerul de Interne din Ucraina. Victor Andrusiv a detaliat, pe Facebook, cazul soldatului rus despre care susține că și-a predat tancul forțelor ucrainene.

Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene și va primi acum o recompensă de 10.000 de dolari, informează un consilier din cadrul Ministerului de Interne al Ucrainei. Victor Andrusiv a detaliat relatarea remarcabilă, însoțită de o imagine de-a dreptul şocantă, care înfăţişează un soldat rus, la pământ, despre care se ştie că și-a predat tancul forțelor ucrainene. Într-o postare intitulată „Rușii renunță!”, Andrusiv a spus că dorește să publice un videoclip al incidentului, dar „forțele speciale mi-au cerut să nu o fac”.El a mai spus că forțele ucrainene au primit un apel de la un bărbat pe care l-a numit „Misha” (aparent un termen colocvial pentru soldații ruși, folosit de ucraineni) în urmă cu câteva zile. A sugerat că bărbatul folosea unul dintre telefoanele cu numere ucrainene pe care Poliția Națională le identificase ca fiind folosite de trupele ruse. Agenții de informații ucraineni au stabilit că oferta este autentică.

"A tras în sus. Din dronă s-au asigurat că este el și nu este o ambuscadă. După aceea, forțele speciale l-au reținut. S-a dovedit că era singurul rămas din echipajul tancului, restul au dezertat şi au părăsit misiunea. Nu a văzut rostul războiului. Nu s-a putut întoarce acasă, deoarece comandantul a spus că trage. Misha a recunoscut că a rămas fără mâncare iar conducerea militară este haotică și, practic, absentă" notează SkyNews. Tot soldatul rus a mai dezvăluit că armata lui Putin este cu moralul la pământ. “Până la sfârșitul războiului, va trăi în condiții confortabile, cu televizor, telefon, bucătărie și duș”, a mai precizat Victor Andrusiv. Încă din primele zile ale războiului, oficialii ucraineni le-au transmis soldaților din forța de invazie a lui Putin că vor beneficia de amnistie totală și 5 milioane de ruble (48.000 de dolari) dacă se predau în mod voluntar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel