Povestea lui Misha, copilul curajos din Ucraina care a călătorit până la casa bunicilor din UK, fără părinți. Are doar 9 ani și dormea sub pat de frica bombelor

Povestea lui Misha, copilul curajos din Ucraina care a călătorit până la casa bunicilor din Marea Britanie, fără părinți. Are doar 9 ani și dormea sub pat de frica bombelor / Foto: Pixabay, de Alan
Povestea lui Misha, copilul curajos din Ucraina care a călătorit până la casa bunicilor din Marea Britanie, fără părinți. Are doar 9 ani și dormea sub pat de frica bombelor / Foto: Pixabay, de Alan

Misha este un băiețel din Ucraina care a călătorit până la casa bunicilor săi, din Marea Britanie.

Un copil în vârstă de 9 ani, care locuia cu părinții în Kiev în momentul când Ucraina a fost atacată de trupele rusești, a ajuns în locuința bunicilor din Cheltenham, Marea Britanie. Băiatul a fost preluat de la graniță, din România, de bunica sa, Svetlana, care a venit să îl întâmpine, realatează Mediafax. Bunicii din Marea Britanie spun că Misha este în siguranță, potrivit BBC.

Părinții și sora sa au rămas în Ucraina

Stewart Rood și soția sa, Svetlana, locuiesc în Cheltenham, și l-au așteptat mult timp ca nepotul lor, Misha, să ajungă în Anglia din orașul său natal, Kiev. Svetlana Rood a călătorit în România pentru a-l întâlni la granița ucraineană pe Misha și, în ciuda întârzierilor legate de viză, acum băiatul locuiește cu ei în Cheltenham.

Cei doi soți Rood speră ca părinții și sora mai mică a lui Misha să i se poată alătura la un moment dat. Părinții lui Misha lucrează amândoi în domeniul ajutorului umanitar și nu pot încă să își părăsească țara.

"Patul lui a fost mutat pe hol pentru că țipa și a început să doarmă sub pat”

Stewart Rood a declarat că Misha locuia în Kiev când a început invazia rusă. „Era în centrul Kievului, așa că a văzut exploziile și a auzit zgomotele. (...) Patul lui a fost mutat pe hol pentru că țipa și a început să doarmă sub pat”, a spus el. Cu toate acestea, Stewart Rood spune că e „minunat” să-l aibă pe Misha cu ei.

„Îmi dă șansa de a fi din nou tată. Am o mulțime de timp liber și vreau să îl petrec cu nepotul meu”, a spus el.

Ce visuri are copilul de 9 ani

Svetlana Rood a spus: „Când a început războiul, mi-am pierdut scopul vieții mele, cu siguranță. Eram atât de stresată și deprimată, nu știam ce să fac. Acum știu care este rostul vieții: puteți vedea că zâmbesc. Sunt atât de fericită”, spune femeia, care a descris sosirea lui Misha în Cheltenham ca fiind „o mică victorie”.

Misha le-a spus bunicilor săi că i-ar plăcea „să joace fotbal și să cânte la chitară” cu bunicul său.

„A spus că este foarte fericit să fie cu bunica și bunicul, dar că îi este foarte dor de familia lui”, a spus Svetlana. Ea a adăugat că, în timpul cât au stat în România, Misha s-a temut de zgomotele puternice, crezând că sunt avioane rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel