Povestea Irinei, femeia care a dat BAC-ul și s-a înscris la facultate, după 17 ani de agresiuni conjugale

Foto ilustrativ / Imagine de Jill Wellington de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

După 17 ani de agresiune conjugale, Irina a dat BAC-ul și s-a înscris la facultate, luându-i astfel viața de la capăt. Povestea ei arată că SE POATE, indiferent de vârstă și trecut. 

Irina, în vârstă de 44 de ani, este un exemplu de putere pentru toate victimele violenței domestice. Și-a înfruntat agresorul după 17 ani de suferință, a dat BAC-ul și s-a înscris la facultate. 

În prezent, Irina este studentă în anul II, în cadrul Universității din Pitești, la Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie. După licență, Irina vrea să urmeze un program de master și să lucreze în domeniu. 

A suportat bătăile soțului timp de 17 ani și a pierdut doi copii 

Irina s-a căsătorit cu bărbatul pe care îl iubea și, după câțiva ani, el a dat în patima alcoolului. Așa au început agresiunile pe care Irina le-a suportat vreme de 17 ani. Pe primii doi copii i-a pierdut la naștere. Acum, este mama unui băiat sănătos, de 15 ani. 

Nici el n-a scăpat de agresivitatea tatălui, deși femeia l-a ferit cât a putut. Când a ales să caute alinare la părinți, s-a lovit de prejudecăți. 

În cei 17 ani, nu a fost lăsată să meargă la serviciu și soțul ei nu voia să lucreze. Ea lucra însă, pentru ajutorul social: săpa șanțuri cot la cot cu bărbații, scrie gazetadambovitei.ro.

După o bătaie cruntă, Irina a ajuns în centrul dedicat victimelor violenței domestice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, împreună cu fiul său. Totul după ce o vecină a anunțat poliția, iar primarul din localitate a îndrumat-o acolo. 

Personalul a ajutat-o să-și finalizeze studiile liceale și în cele din urmă, a luat BAC-ul și s-a înscris la facultate. Între timp, a făcut curățenie în mai multe locuințe și s-a angajat la o fabrică de frigidere. 

Bărbatul în locuința căruia s-a mutat i-a devenit prieten, confident și soț 

Agresorul, care este acum fostul soț, n-o lăsa în pace însă, deși avea un ordin de restricție. Era mereu pe urmele ei, cu parul.

S-a mutat cu chirie în locuința unui vârstnic și și-a găsit, la un moment dat, copilul plângând. A descoperit că gazda ei nu se comporta deloc bine cu băiețelul și a decis să plece. 

A primit ajutor și a ajuns în gospodăria unui bărbat care locuia singur. Nu i-a cerut bani pe chirie, ci doar să plătească jumătate din facturi. Acolo și-a găsit liniștea și tot acolo, bărbatul în cauză a apărat-o și a reușit să-l facă pe agresor să renunțe la obsesia pentru ea. 

Bărbatul care a primit-o în gospodărie i-a devenit prieten, confident și soț. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel