Povestea INCREDIBILĂ a majordomului care a servit 11 PREȘEDINȚI americani, timp de 55 de ani

Poză de familie
Poză de familie

Un fost majordom de la Casa Albă care a lucrat pentru 11 președinți americani într-o carieră care a durat mai bine de 50 de ani a murit la 91 de ani, răpus de coronavirus.

Un fost majordom de la Casa Albă care a lucrat pentru 11 președinți americani într-o carieră care a durat mai bine de 50 de ani a murit la 91 de ani, răpus de coronavirus, conform BBC.

Jackie Kennedy, soția președintelui american John F. Kennedy, a fost cea care l-a observat pe Wilson Roosevelt Jerman în timp ce lucra pe un post de curățător, la Casa Albă. Prima Doamnă l-a promovat, iar de atunci a lucrat ca majordom.

De la Kennedy la Obama

Decenii mai târziu, Jerman a fost comemorat de altă Primă Doamnă, Michelle Obama, apărând într-o poză în filmul său „Povestea Mea". După moartea sa, soția lui Barack Obama a spus că ea și familia sa au fost „norocoși să-l fi cunoscut".

„Cu bunătate și grijă, Wilson Jerman a ajutat să facă din Casa Albă un loc ca acasă pentru Primele Familii ale Statelor Unite, incluzând-o pe a noastră", a spus Michelle Obama, într-un comunicat pentru NBC News.

„Dedicarea sa pentru alții, dorința de a face cât de mult poate pentru țara pe care o iubea și pentru toate acele vieți pe care le întâlnea, acestea sunt o moștenire demnă a spiritului său generos", a continuat fosta Primă Doamnă.

Carieră de 55 de ani

Membrii familiei lui Jerman au spus că el s-a făcut remarcat în general, nu doar în timpul familiei Kennedy sau Obama, care au ocupat Casa Albă între 1961-1963, respectiv 2009-2017.

Cariera lui Jerman a început în 1957, în timpul Administrației Eisenhower, și a luat sfârșit în 2012, iar președintele Obama l-a încoronat pentru meritele sale. El rămâne o figură importantă pentru cei care studiază istoria afro-americanilor și rolul lor în viața politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel