Povestea cerșetorului băcăuan care a impresionat întreaga Norvegie

Screen Shot 2014-01-23 at 10.47.48 AM
Screen Shot 2014-01-23 at 10.47.48 AM

Sunt români care ne fac cinste peste hotare. Sunt români despre care străinii vorbesc cu emoție și cu multe cuvinte de laudă. Din categoria oamenilor cu suflet face parte și un cerșetor băcăuan care a uimit Norvegia.

Povestea lui Ioan Băndac, cerşetorul român de 53 de ani care a impresionat Norvegia, a început în decembrie 2010, când un cuplu i-a lăsat cheile locuinţei lor, pentru a se îngriji de casă. Timp de o lună, cuplul de norvegieni a călătorit prin America Latină şi i-au lăsat băcăuanului cheile de la casă. La întoarcere, aceştia au găsit o locuinţă mai curată decât la plecare, iar bărbatul le cumpărase, din banii câştigaţi pe stradă, un covoraş pentru baie, decoraţiuni de Crăciun şi câteva ghivece de flori.

Prietenii norvegienilor Knut şi Alexa Belandria au încercat să îi convingă de faptul că gestul lor i-ar putea lăsa fără lucrurile din casă, însă tinerii norvegieni, care obişnuiesc să călătorească mult, au spus că în timpul deplasărilor au fost găzduiţi, de multe ori, de străini. Ei au vrut să facă un gest frumos de sărbători, aşa că au lăsat cheile casei unui cerşetor cu care nici măcar nu vorbeau aceeaşi limbă, iar românul a comunicat cu norvegienii printr-o aplicaţie de traducere de pe telefonul mobil, scrie ZiaruldeBacău.

Povestea sa a făcut înconjurul Norvegiei, motiv pentru care Ioan Băndac şi-a găsit de lucru ca vânzător de ziare. Zilele şi nopţile petrecute în frig şi ploaie i-au măcinat trupul bărbatului, care acum câteva zile s-a stins din viaţă, la 53 de ani, în urma unei afecţiuni pulmonare care s-a complicat. Norvegienii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi au oferit ei, de această dată, o lecţie de viaţă, şi s-au oferit să se ocupe de toate cheltuielile de înmormântare, de la repatrierea şi transportul sicriului şi până la cele mai mici detalii, mai notează sursa citată.

FOTO: Ziaruldebacau.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel