Povestea bătrânului rămas pe drumuri, care citește în Parcul Circului, viral pe Internet. Vezi ce face duminica, în semn de respect

Bărbatul din Parcul Circului evadează în lumea cărților pentru a uita lumea în care trăiește. Îi plac cele scrise de Frederick Forsyth. Apartamentul în care stătea i-a fost luat în urma unui împrumut. A lucrat la Întreprinderea de piese radio și semiconductori (IPRS), dar a fost disponibilizat. Este absolvent al Facultății de Fizică din Timișoara. Nu are pe nimeni și nimic. Doar două sacoșe cu haine.

Doarme în scara unui bloc din zona Colentina. Se trezește în fiecare dimineață și pleacă cu sacoșele spre Parcul Circului. Stă acolo toată ziua și noaptea ajunge din nou în scară. Nu vrea să-i deranjeze pe locatari. În fiecare duminică se îmbracă în cămașă albă, în semn de credință și respect. Povestea bărbatului cu barbă mare, care citește în Parcul Circului a ajuns virală pe pagina de socializare. 

UPDATE: Domnul din Parcul Circului, pe nume R. Trandafir, a primit o casă. Pentru detalii: Bătrânul din Parcul Circului: Final fericit și stranii coincidențe

Peste 2.700 de persoane i-au distribuit povestea în două zile. Mulți au ajuns la el cu mâncare, cărți și bani. Îl găsesc în fiecare zi pe aleea paralelă cu câmpia, care coboară spre lac. Sunt doua bănci acolo. Stă și citește. Bărbatul urmează să iasă la pensie peste un an. Se așteaptă la o pensie între 7 și 10 milioane. Până atunci, cei care-l vizitează zilnic au rămas impresionați de povestea bărbatului care nu cere nimic și zâmbește timid când este băgat în seamă. Se bucură din cale afară de căldura oamenilor.  "Credeam că nu mai știu să vorbesc" i-a spus el unei femei care a mers la el.

O carte. Un zâmbet larg. 

De un an stă de pe străzi. A încercat să se ducă la adăpost. I-au furat din lucruri și luau substanțe interzise. Nu a vrut să cadă pradă drogurilor. El a ales cărțile. Și a primit cărți de la fiecare om care merge să vorbească cu el. A primit și mâncare. Înapoiază fiecare carte citită. Unui băiat i-a spus că și-ar dori o carte de Frederick Forsyth. Citește mult și ține la fiecare carte primită. Și-a oprit câteva și restul i le-a dat unei fete, celei care a făcut cunoscută povestea lui. Îi era teamă că va ploua și le va uda.

Fiecare persoană care s-a apropiat de bărbatul cu barbă mare a rămas impresionată. "Am avut parte de un zâmbet larg, o privire mirată și fericită, pare un om tare drăguț și mi-a înseninat ziua", a spus cea care a descoperit povestea lui.

Mobilizarea din online- 10 lei/lună pentru o viață demnă

Acum, comunitatea mare de oameni care a fost emoționată de povestea bărbatului va strânge bani pentru a-i oferi o viață mai bună. 10 lei pe lună de persoană pentru a-i asigura cazarea. Cineva i-a promis o cameră pe lângă Parcul Circului, însă nu este nimic sigur. Este demn și se mulțumește cu o vorbă bună și o carte. Totuși, cei impresionați până la lacrimi de povestea luni încearcă să-l convingă să accepte ajutorul lor.

Comunitatea s-a format. Oamenii s-au mobilizat și speră, convinși că sunt mulți oameni asemeni bărbatului din Parcul Circului, ca acesta să fie doar începutul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel