EXCLUSIV  Liviu Dragnea: România poate livra fără probleme energie electrică pentru jumătate din Europa. Cu câteva condiții

Sursă foto: Facebook (Liviu Dragnea)
Sursă foto: Facebook (Liviu Dragnea)

Liviu Dragnea a vorbit despre resursele energetice ale României.

Liviu Dragnea a fost invitat la DC News, la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, moderată de Răzvan Dumitrescu, unde a făcut câteva precizări privitoare la potențialul energetic al României:

„La Caragele sunt peste 100 de miliarde de metri cubi, iar cu ce are în platoul continental România nici nu ar trebui să se gândească la faptul că ar putea să fie în criză energetică vreodată. În curând, dacă nu începe extracția de gaze, prin ceea ce a reglementat Comisia Europeană, nu vom mai putea extrage gaze și rămân zăcămintele acolo, pentru că se face trecerea la energie verde“, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Păi și minele pe care le-au deschis nemții?“, a întrebat, ironic, Liviu Dragnea.

„Ei sunt altceva! Nu că au deschis, mine, ci au demolat sate ca să mărească suprafața minei“, a completat Răzvan Dumitrescu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Liviu Dragnea anunță un nou PARTID condus de Carmen Dan: Am încredere totală/ Ce a urmat după APP. Mișcări pe scena politică, dezvăluiri de culise

„Și noi trebuie să fim altceva. Dacă tot potențialul hidroenergetic al României va fi pus în operă, pentru că încă sunt multe hidrocentrale care trebuie finalizate, dacă reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, care, la ora actuală, dacă negocierile care au fost finalizate cu chinezii erau lăsate în pace, acum aceste reactoare ar fi fost funcționale.

În acest condiții, România va avea energie electrică să dea fără probleme la jumătate din Europa. De asemenea, din punct de vedere al hidrocarburilor, subsolul României are rezerve uriașe”, a precizat Dragnea.

El a adăugat că modul în care se face exploatarea de către marile companii străine trebuie reglementat mai bine.

CITEȘTE ȘI     -    OMV se laudă cu un profit de 10 miliarde de lei în 2022, cu 260% mai mult față de 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel