Potențial important de colaborare între România și Israel. În ce domeniu

Israel
Israel

Ministrul Leş a declarat luni că există un important potenţial de intensificare a colaborării tehnico-militare între România şi Israel.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut, luni, o întrevedere cu ambasadorul Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, prilej cu care a exprimat convingerea că există un important potenţial de intensificare a cooperării în domenii precum pregătirea şi instruirea forţelor, consolidarea dialogului strategic şi colaborarea tehnico-militară. 

Potrivit unui comunicat al MApN, citat de Agerpres, Leş a subliniat caracterul „privilegiat” al relaţiilor bilaterale, bazate pe interese strategice convergente şi valori comune. El a prezentat priorităţile de înzestrare în cazul forţelor armate române, în contextul alocării a 2% din PIB pentru apărare, şi a evidenţiat oportunităţile de cooperare ce se deschid în acest context, inclusiv în domeniul tehnologiilor cu dublă utilizare - civil-militară. 

[citeste si]

„Cele două părţi au prezentat rezultatele pozitive obţinute cu ocazia vizitei delegaţiei MApN în Israel, de la începutul lunii martie, convenind asupra necesităţii implementării oportune a activităţilor prevăzute în Planul bilateral de cooperare şi în Planul de cooperare tehnico-militară. În acelaşi timp, s-a discutat despre relansarea procesului de negociere între cele două ministere ale Apărării a Acordului privind statutul forţelor”, se mai arată în comunicatul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel