Poștaș din Spania arestat pentru că a livrat scrisori vechi de 10 ani

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Un fost poştaş din Alicante a fost arestat după ce saci de scrisori datând din 2012 au fost descoperiţi la casa sa pe care a vândut-o. De luni până vineri, el ponta cu sârg la oficiul poştal central din oraşul spaniol Alicante, ridicând saci şi saci de corespondenţă pentru a fi livraţi.

Descoperirea a fost făcută după ce bărbatul de 62 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit de poliţie, şi-a vândut casa din Biar, un oraş de 3.600 de locuitori situat la poalele munţilor de lângă Alicante. Când o echipă de constructori a venit să renoveze casa nou achiziţionată, a găsit saci de gunoi împrăştiaţi prin casă, notează The Guardian.

După ce bărbatul a ignorat rugăminţile repetate de a goli casa, constructorii au început să deschidă sacii. Ceea ce au găsit au fost stive de scrisori sigilate, facturi şi corespondenţă oficială zdrenţuită, datând de un deceniu, toate destinate locuitorilor dintr-o zonă din Alicante.

Suspiciunile poliţiei au căzut rapid asupra fostului proprietar al casei. În 2013, oficiul poştal optase să nu-i reînnoiască contractul temporar, invocând ceea ce poliţia a descris drept "nereguli" care au afectat traseul de livrare în anul în care a fost poştaş.

Bărbatul a fost arestat pentru scurt timp de poliţia spaniolă săptămâna trecută şi acuzat de "infidelitate în păstrarea documentelor". Între timp, corespondenţa a fost restituită oficiului poştal spaniol.

Scrisorile vor rămâne la dispoziţia autorităţilor judiciare pe durata anchetei, până când un judecător va stabili că scrisorile, trimise în urmă cu mai mult de un deceniu, pot fi în sfârşit livrate, notează Mediafax.

Spania relaxează regimul vizelor pentru a face faţă cererii de forţă de muncă

Ministerul Securităţii Sociale şi Migraţiei din Spania a anunţat vineri că va relaxa regimul vizelor pentru lucrătorii străini, pentru a face faţă cererii de forţă de muncă.

Economia spaniolă se confruntă cu dificultăţi de a găsi angajaţi în domenii cum ar fi turismul, construcţiile, agricultura şi industria de înaltă tehnologie.

Guvernul de la Madrid intenţionează să acorde mai multe vize temporare de muncă, a declarat presei ministrul Jose Luis Escriva. "Evaluăm diferite aspecte ale legii migraţiei şi unde poate fi ameliorată (...) pentru a răspunde blocajelor de pe piaţa muncii", a spus el.

Turismul spaniol înregistrează o relansare puternică, dar companiile nu reuşesc să găsească chelneri sau personal de curăţenie pentru hoteluri, arată rapoarte ale organizaţiilor patronale şi ale firmei de consultanţă S&P Global. Locuri de muncă vacante există şi în pomicultură şi pe şantiere.

Sondajul lunar în rândul directorilor de achiziţii publicat vineri de S&P arată că deşi cererea în domeniul serviciilor a crescut în mai, companiile nu au putut face faţă conform aşteptărilor, din cauza dificultăţilor de a găsi angajaţi. Firma de consultanţă arată că "angajarea de personal suplimentar a plătit un preţ sub forma unor salarii mai mari".

Insuficienţa forţei de muncă ameninţă şi proiecte în valoare de miliarde de dolari finanţate de Uniunea Europeană, pe care guvernul Spaniei contează pentru a readuce economia naţională la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19.

Economia spaniolă a fost cel mai grav afectată de epidemie în zona euro, înregistrând în 2020 o recesiune de 20%.

Deşi şomajul este în continuare ridicat (13.65%), pandemia a atras mai mulţi angajaţi în economia legală, deoarece pentru încasarea de compensaţii la concediere este nevoie de contracte legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel