Posibil atac cibernetic asupra unui site al NATO

hacker
hacker

Unul dintre site-urile NATO ar fi fost ţinta unui atac cibernetic, suferind o breşă în baza sa de date, dar aceasta nu conţine informaţii secrete, se arată într-un comunicat al Alianţei Nord-Atlantice publicat joi.

Poliţia care se ocupă de investigarea infracţiunilor cibernetice a avertizat NATO în legătură cu o posibilă breşă în baza de date a unui site al alianţei operat de o companie externă, scrie Mediafax.

"Site-ul e-Bookshop este un serviciu separat adresat publicului pentru difuzarea de informaţii despre NATO şi nu conţine date secrete", a precizat alianţa. "Accesul la site a fost blocat, iar abonaţii au fost anunţaţi", a adăugat aceasta.

Conceptul strategic al NATO, aprobat în noiembrie, identifică apărarea cibernetică drept una dintre capacităţile critice pe care ar trebui să şi le dezvolte Alianţa Nord-Atlantică pentru a preveni, a detecta şi a se apăra împotriva atacurilor cibernetice. Pentru a face faţă unei astfel de ameninţări, miniştrii Apărării din ţările membre NATO au convenit în iunie asupra unui plan de acţiune pentru apărarea cibernetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel