EXCLUSIV  Posea, Leviatan Design, despre digitalizare: Nevoile sunt din ce în ce mai dureroase, devin o stare de urgență

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Romina Posea, șef birou planificare și îmbunătățire continuă  procese în cadrul Leviatan Design, a vorbit despre digitalizarea industriei contrucțiilor.

"La noi, a început digitalizarea dintr-o nevoie. Întotdeuna când vorbim de digitalizare, nu contează de ce industrie vorbim, ci de beneficiile pe care ni le oferă. Beneficiile vin, de fapt, din nişte nevoi. Aceste nevoi sunt din ce în ce mai dureroase, devin o stare de urgenţă, nu doar o stare de necesitate. Nevoile noastre au fost legate de îmbunătăţirea timpilor de lucru, nevoile noastre au fost legate de îmbunătăţirea calităţii serviciului livrat - în cazul nostru servicii de proiectare şi de consultanţă în domeniul construcţiilor -,  nevoile noastre au fost în legătură cu deficitul acestei forţe de muncă.

În domeniul anteprizei generale, în zona de execuţie, s-au întors anumiţi specialişti. Au început să se întoarcă specialişti inclusiv pe partea de proiectare, ceea ce ne bucură. Dar, în acelaşi timp, unele nevoi au rămas, în ciuda OUG 114, care a adus ceva beneficii domeniului construcţiilor, nu doar domeniului IT. Beneficiile majore sunt acestea pe care le-am spus, din nevoi. Creştem calitatea, reducem timpul şi suntem în trend cu ceea ce se întâmplă la nivel global", a spus Romina Posea, la DCNews TV.

Conferința integrală, în materialul video de mai jos:

 Decizie cheie, luni, în Senat

Marius Humelnicu, președinte în Comisia pentru comunicatii si tehnologia informației, a vorbit despre decizia cheie ce va fi luată în Senat.

"Luni vom avea şedinţă pe acest proiect de lege al interoperablității la Senat, apoi la Camera Deputaţilor şi cred şi sper că, înainte de a se termina această sesiune, să putem să avem această lege pentru că este un prim pas în tot ce înseamnă conectarea instituţiilor publice locale, cât şi a instituţiilor publice centrale, cât şi a instituţiilor private, cu acces la date. Vorbim de securitate. În primul rând, trebuie să fie securitate şi confidenţialitatea datelor. Avem nevoie de trasabilitate, de transparență în actul administrativ. Este o bornă pe transformare digitală. Dacă vorbim de acest PNRR, să ştiţi că cei 20% pe care putem să îi folosim pentru transformarea digitală a României reprezintă o sumă considerabilă, consistentă şi ar trebui să ne dăm mâna astfel încât să atragem aceşti bani", a spus Marius Humelnicu, la DCNews TV.

"Ar putea schimba fața României"

"Vom reuşi să îi atragem? Este o sumă care ar putea schimba fața României, ar putea să ne răspundă la toate întrebările ridicate în ultimii 30 de ani din punct de vedere al digitalizării. Aşa cum bine ştiţi, mediul privat s-a mai dus, adică este digitalizat. Cele mai multe dintre marile companii - şi chiar IMM-uri - sunt pe drumul cel bun. Sectorul de stat este marea problemă. Vom reuși să cheltuim aceşti bani pentru a face o digitalizare corectă, în aşa fel încât să nu ne mai plimbăm cu hârtii de la o instituţie la alta şi să nu mai facem de şapte ori acelaşi lucru pentru că şapte instituţii trebuie să aibă de lucru?", a spus Elena Cristina, analist DCBusiness.

"Nu este vorba de a fura nişte date"

"Suntem obligaţi să atragem acei bani şi să digitalizam. V-am spus de legea interoperabilităţii. Principiul este: doar o singură dată am introdus aceste date în sistem". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel