Porumbul şi bumbacul modificate genetic, aprobate de CE

[] []

22 dec 2011 / 21:54
Salveaza PDF Comentarii
porumb
Descriere foto: porumb

Importul şi procesarea unor variante noi de porumb şi bumbac modificate genetic au fost aprobate, joi, de către Comisia Europeană. Cele două plante au fost aprobate atât pentru producerea de alimente cât şi pentru hrana animalelor, nu şi pentru cultivarea lor în Uniunea Europeană.

Noile variante de porumb modificat sunt cultivate de compania elveţiană Syngenta, iar cea de bumbac este produsă de compania nord-americană Dow AgroSciences. Toate cele trei soiuri au primit avizul favorabil al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (AESA) în 2010, care a considerat că îndeplinesc normele de securitate solicitate,informează Realitatea.

Deşi iniţial statele membru nu au putut ajunge la un acord cu privire la utilizarea acestor soiuri vegetale, proiectul a fost aprobat ulterior la nivelul Comisiei Europene.

Procedura de aprobare este cea stabilită pentru utilizarea soiurilor modificate genetic în Uniunea Europeană, după ridicarea din 2004 a moratoriului care interzicea folosirea acestor produse.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27