Portugalia: Fostul ministru al apărării Jose Alberto Lopes, judecat într-un caz de furt de arme disimulat

Fostul ministru al apărării portughez José Alberto Azeredo Lopes va fi judecat pentru rolul său în disimularea unui furt de armament, a anunţat joi Parchetul portughez, potrivit AFP.

Azeredo Lopes este urmărit pentru fapte de obstrucţionare a justiţiei şi abuz de putere, conform actului de acuzare difuzat de procurorii portughezi.

În total, în faţa judecătorilor vor compărea 23 de inculpaţi, printre care nouă presupuşi autori ai furtului, care vor trebui să răspundă la acuzaţii de trafic de arme şi stupefiante, criminalitate organizată şi terorism.

Slăbit politic de acest scandal, Jose Alberto Azeredo Lopes a demisionat din guvernul socialist de la Lisabona în octombrie 2018, negând că avea cunoştinţă despre o astfel de operaţiune de disimulare.

La sfârşitul anului 2017, persoane necunoscute au intrat într-un depozit al armatei portugheze de la Tancos, în centrul ţării, şi au sustras 150 grenade de mână, 44 rachete antitanc, 18 grenade lacrimogene şi 1.450 de cartuşe.

Acest arsenal, estimat la 35.000 euro, a fost ulterior găsit în urma unui denunţ anonim, pe un teren viran la 20 de kilometri de depozitul respectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel