Portugalia a confiscat cocaină în valoare de 200 de milioane de euro

Pexels / Portugalia a confiscat cocaină în valoare de 200 de milioane de euro
Pexels / Portugalia a confiscat cocaină în valoare de 200 de milioane de euro

Portugalia a confiscat o cantitate impresionantă de cocaină, în valoare de sute de milioane de euro. 

Portugalia spune că a confiscat 5,2 tone metrice de cocaină de pe o barcă cu vele sub pavilion spaniol în Oceanul Atlantic, scrie Euronews. Poliția a recuperat 183 baloturi de cocaină de pe iaht, cu o valoare stradală estimată la aproximativ 200 de milioane de euro.

Autoritățile portugheze au declarat că transportul a fost unul dintre cele mai mari transporturi identificate în Europa în ultimii ani și cel mai mare din Portugalia de peste 15 ani. Lansarea a fost expusă luni la baza militară a marinei portugheze, la periferia sudică a Lisabonei.

Poliția portugheză, susținută de marina și forța aeriană a țării, a localizat și a interceptat iahtul de 24 de metri pe mare.

Trei persoane au fost arestate

Trei bărbați - doi cetățeni spanioli și un peruvian - au fost arestați și duși în Portugalia. Autoritățile suspectează că drogurile aparțin unei bande internaționale de trafic de droguri care aducea cocaina în Europa prin Peninsula Iberică.

"Aceasta este o lovitură majoră pentru cei care vor să inunde Europa cu cocaină", ​​a declarat directorul poliției judiciare portugheze Luis Neves într-o conferință de presă.

Operațiunea internațională de poliție a implicat, de asemenea, Spania, Administrația SUA pentru controlul drogurilor și Agenția Națională pentru Criminalitate din Regatul Unit.

Niveluri ridicate de droguri, depistate în apa unui râu din Anglia

Oamenii de știință au descoperit ceea ce au numit "niveluri dăunătoare mediului" de droguri ilegale în râul Whitelake. Totul ar fi din cauza faptului că tot mai mulți oameni au urinat în public atunci când au participat la festivalul Glastonbury din Pilton, Somerset, scrie The Guardian.

Cercetătorii au măsurat nivelurile de droguri ilegale în râu înainte, în timpul și după ultimul festival Glastonbury, în 2019, comparând nivelurile din amonte și din aval. După festivalul din 2019, nivelurile de droguri din râul Whitelake au fost suficient de ridicate pentru a dăuna vieții sălbatice acvatice, inclusiv unei  populații rară de anghilă, potrivit raportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel