Portugalia a preluat conducerea Consiliului Uniunii Europene. Corina Crețu, mesaj pentru premierul lusitan

Corina Crețu  Foto: Crișan Andreescu
Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu

Europarlamentarul român Corina Crețu a felicitat Portugalia pentru preluarea mandatului la președinția Consiliului Uniunii Europene.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul român Corina Crețu a felicitat Portugalia și a urat succes lui Antonio Costa, premierul Portugaliei, pentru preluarea mandatului la Președinția Consiliului Uniunii Europene.

„Portugalia a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene

Începutul anului 2021 a marcat și debutul mandatului Portugaliei la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Îi doresc mult succes lui Antonio Costa, Prim-Ministrul Guvernului de la Lisabona, cu care am avut o colaborare excelentă pe parcursul mandatului meu de Comisar European pentru Politică Regională.

Vor fi șase luni cu provocări semnificative pentru Uniunea Europeană. Tocmai de aceea, printre prioritățile noii Președinții a Consiliului UE se vor număra coordonarea, la nivel european, a măsurilor privind lupta împotriva pandemiei, dar și - foarte important și pentru România - acceptarea, alături de Comisia Europeană, a diferitelor Planuri de Reziliență și Relansare Economică de la nivel național.

Apreciez în mod deosebit și inițiativa Portugaliei de a organiza în luna mai a acestui an "Summitul Social", care să aducă împreună diferite organizații guvernamentale și non-guvernamentale din întreaga Uniune Europeană pentru a stabili cele mai bune măsuri pentru ieșirea din criza economică și socială.

Ca Membru al Parlamentului European, voi sprijini, de la nivelul legislativul UE, măsurile propuse de Președinția portugheză a Consiliului UE, măsuri care sunt necesare în această perioadă și utile pentru toți cetățenii europeni.

Vă doresc încă o dată tuturor numai bine în 2021 și sănătate!“ se arată în postarea europarlamentarului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel