Portret Erdogan. Turcia, critici dure pentru Germania

Turcia a lansat un atac dur asura autorităților de la Berlin după ce o 'expoziție' de artă din fața Cancelariei Germaniei l-a reprezentat pe președintele Tayyip Erdogan ca pe un dictator, cu doar câteva zile înainte de a summit-ul G20 din Germania.

Ministrul de Externe al Turciei, a cărui relație cu Berlinul s-a înrăutățit în ultimul an după dezacordurile privind o serie de chestiuni politice și de securitate, a declarat că problema a fost amplificată de faptul că poliția germană nu a intervenit. 

Un videoclip al Reuters  arătat o mașină învelită cu un banner alb-negru tipărit cu poze ale lui Erdogan  alături de imagini ale președintelui rus Vladimir Putin și regelui Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz.

Bannerul a fost inscripționat cu fraza "Vrei această mașină? Ucide dictatura".

Criticii din Turcia și de peste mări îl acuză pe Erdogan de maniera autoritară cu care conduce țara, invocând extincția a mii de funcționari de stat și multe arestări în urmai loviturii de stat nereușită din luna iulie a anului trecut. Erdogan spune că acțiunile sunt necesare pentru a asigura stabilitatea în urma încercării de puci care a ucis mai mult de 240 de persoane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel