Porcii mistreți invadează restaurantele din Deva

 Un porc mistreţ a coborât din pădure în zona unui restaurant din Deva.

Un porc mistreţ a coborât duminică din pădure până în apropierea unui supermarket şi a unui restaurant, situate la marginea municipiului Deva, după mai bine de o oră animalul fiind gonit în habitatul său natural cu ajutorul jandarmilor şi al membrilor unei asociaţii de protecţia mediului.
 
„S-a făcut goană şi animalul sălbatic a fost dirijat spre pădurea din vecinătate. Poliţia a oprit circulaţia timp de 40 de minute la una dintre intrările în oraş, unde se afla animalul şi de unde putea fi dirijat spre pădure. Jandarmeria şi Asociaţia 'Fauna şi flora' ne-au ajutat foarte mult şi ne-au acordat sprijinul logistic necesar. Ţin să le mulţumesc foarte mult pentru ajutor, pentru că este pentru prima oară când ne confruntăm cu o asemenea situaţie”, a declarat viceprimarul municipiului Deva, Răzvan Mareş, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Potrivit acestuia, porcul mistreţ avea în jur de doi ani şi a fost „evaluat” de un angajat al ocolului silvic la o greutate de circa 70 de kilograme. 

Viceprimarul Mareş a susţinut că este nevoie de simplificarea procedurilor de intervenţie în asemenea cazuri, menţionând că puşca şi tranchilizantele necesare ar trebui să stea în acelaşi loc şi în custodia unor instituţii ale statului care au un program permanent, astfel încât intervenţia autorităţilor să se poată derula mult mai rapid şi eficient. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel