Populaţia Terrei poate ajunge la 11 miliarde de oameni până în 2100

Creșterea uluitoare a populației Terrei se datorează numărului mare de nașteri din Africa. Rata natalității din Africa nu a scăzut la fel de repede și de mult pe cât arătau statisticile inițiale, scrie Mediafax.

Autor: Mădălina Bodârlău

 Potrivit noilor estimări, populaţia mondială va ajunge la un număr cuprins între 9 miliarde şi 13 miliarde până în 2100. În schimb, estimările de creşterea populaţiei realizate de Organizația Națiunilor Unite (ONU) arată că rata medie a natalităţii ar putea creşte cu 0,5 copii per femeie. Acest fapt va duce la o creştere mai mare a populaţiei mondiale până în 2100, și anume  între 7 miliarde şi 17 miliarde.

Experții consideră că această creștere uriașă a populației va duce la o densitate și mai mare a populației din marile orașe. Din acest motiv, se vor agrava și problemele de mediu.

Potrivit estimărilor, celelalte continente vor avea un număr de oameni apropiat de numărul actual. Europa ar putea întâmpina o ușoară scădere a populației întrucât rata mortalității depășește rata natalității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel