Populația, avertizată prin RO-ALERT pentru a se feri de urși

Populația a fost avertizată în această seară prin sistemul RO-ALERT pentru a se feri de urși. Alertele au fost emise în zone din județele Prahova și Harghita. 

Populaţia a fost avertizată prin Ro-Alert cu privire la prezenţa unui urs în zona Sinaia, anunţă vineri seara ISU Prahova.

"A fost transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert în zona Sinaia: Atenţie urs în zona dintre Mănăstirea Sinaia şi Castelul Peleş. Evitaţi zona!", precizează ISU Prahova.

În Hargita au intervenit jandarmii pentru îndepărtarea unui urs

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi, vineri seara, să îndepărteze un urs din zona localităţii Păuleni-Ciuc, după ce în cursul dimineţii au mai răspuns la două astfel de solicitări, fără ca animalul să mai fie găsit în apropiere.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a trimis locuitorilor din zonă un mesaj de avertizare prin Ro-Alert.

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita a informat că, în jurul orei 21,30, un bărbat a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că un urs se află în vecinătatea casei sale, pe drumul din apropiere.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, dar ursul nu a mai fost găsit acolo.

Jandarmii au rămas momentan în zonă

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a informat că, după ce a fost semnalată prezenţa ursului în localitate, a fost trimis un mesaj de avertizare prin Ro-Alert locuitorilor din zonă.

Vineri dimineaţa, jandarmii au mai fost chemaţi de două ori în localitatea Păuleni-Ciuc, după ce un bărbat a anunţat la 112 că un urs se află în apropierea casei sale, animalul omorând găinile din gospodăria sa şi câteva oi din curtea unui vecin, după care s-ar fi retras într-un lan de porumb de la marginea localităţii.

Nici în cursul dimineţii jandarmii nu au găsit ursul în zona indicată.

Jandarmii le reamintesc cetăţenilor care sunt martori ai unor astfel de situaţii să apeleze la 112, să nu încerce să intervină pentru îndepărtarea urşilor şi să evite pe cât posibil contactul direct cu animalele.

Vezi și: Alertă la Mănăstirea Turnu din Călimănești. Populația, avertizată prin RO-Alert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel