Popularitatea Prințului Harry are de suferit după dezvăluirile din cartea sa, scoase din context de presa tabloidă. A ajuns să fie mai puțin plăcut și decât Camilla, în ochii britanicilor

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Popularitatea personală a Prințului Harry a scăzut în Marea Britanie de când s-a angajat într-o serie de apariții în presă și de interviuri, anul trecut, potrivit Financial Times.⁠

 

⁠Prințul – care locuiește acum în SUA și a renunțat la toate îndatoririle regale oficiale – a transmis în mod repetat nemulțumiri împotriva membrilor Familiei Regale. 

Printre aceștia se numără tatăl său, Regele Charles al II-lea, și fratele său, prințul William, despre care spune în cartea sa că l-a agresat fizic.⁠

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Financial Times (@financialtimes)

YouGov a chestionat 1.693 de adulți din Marea Britanie la sfârșitul săptămânii trecute, când informațiile scoase din context, din cartea lui Harry, erau foarte populare în presa tabloidă.

Aproape două treimi (64%) dintre britanici spun că au o viziune negativă despre Ducele de Sussex, în creștere față de cele 58 de procente din mai 2022. Doar un sfert dintre britanici (26%) îl văd într-o lumină pozitivă, potrivit sondajului YouGov.

Sondajul a apărut înainte de publicarea memoriilor lui Harry.

Cartea a fost lansată accidental la începutul săptămânii trecute în Spania, declanșând imediat o frenezie în presă din cauza afirmațiilor că Prințul William l-a atacat fizic pe Harry.

Favorabilitatea netă a lui Harry în rândul publicului britanic este în prezent la un minim record de minus 38, iar la Meghan este de minus 42.

Scorul lui Harry în rândul alegătorilor laburişti este de minus şapte, deşi proporţia opiniilor pozitive şi negative despre Harry a fost egală în rândul tinerilor cu vârste între 18 şi 24 de ani (41%).

De asemenea, Meghan are încă un scor de favorabilitate net pozitiv de +10 în rândul acestei grupe de vârstă mai tinere, dar a scăzut considerabil de la +55 în 2017.

Meghan este în prezent cel mai puțin populară în rândul alegătorilor conservatori și pro-Brexit, peste 80% dintre cei chestionați având o opinie negativă despre ea.

Printre poveștile explozive ale lui Harry din carte se numără afirmațiile că a ucis 25 de oameni în Afganistan, perioada în care consuma cocaină și ciuperci halucinogene când era adolescent și cum și-a pierdut virginitatea cu o femeie mai în vârstă într-un câmp din spatele unui pub.

În interviurile de televiziune care promovau cartea, ducele a spus că nu vorbește cu fratele său.

El a descris-o, de asemenea, pe mama sa vitregă, regina Camilla, drept o „ticăloasă” care „m-a sacrificat pe altarul ei personal de relații publice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel