Popularitatea lui Obama scade, dar rămâne cu şanse pentru al doilea mandat

Cota de popularitate a preşedintelui american Barack Obama a atins un nou nivel minim, dar liderul democrat de la Casa Albă se menţine în intenţiile de vot, relevă un sondaj publicat marţi.

Autor: Romulus Bălăşoiu

obama

Barack Obama a obţinut 49% opinii nefavorabile şi 48% opinii favorabile, conform sondajului difuzat de postul de televiziune ABC şi cotidianul Washington Post. De la începutul mandatului său, din ianuarie 2009, acesta este cel mai ridicat nivel de opinii nefavorabile despre preşedinte.

Este pentru prima oară când Obama întruneşte mai multe opinii nefavorabile decât favorabile. Totuşi, actualul preşedinte democrat se bucură în continuare de mai multe intenţii de vot decât Newt Gingrich, care este considerat favorit între candidaţii la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie anul viitor.

Aproximativ un sfert dintre persoanele intervievate s-au declarat foarte favorabile preşedintelui Obama şi doar 12% au exprimat o părere similară în ce-l priveşte pe Gingrich, informează Evz.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel