Popescu şi un om cu care a lucrat

cristian-tudor-popescu-2
cristian-tudor-popescu-2

Pe data de 3 iulie 2011, dcnews.ro publica un articol referitor la faptul că jurnalistul Cristian Tudor Popescu face parte din plutonul părinţilor ai căror copii dau Bac-ul în toamnă. Redactorul care a avut informaţia a publicat-o la ora 23,09. Materialul nu menționa numele elevului sau liceul, nu îi dădea fotografia și nu prezenta date care ar fi fost necunoscute apropiaților acestuia.  În mai puţin de o oră, editorii dcnews au delistat, totuși, acest articol. Motivul: deși subiectul era Cristian Tudor Popescu, exista riscul să apară interpretări care să-l vizeze pe fiul acestuia . Una dintre aceste abordări este chiar a lui Popescu. Astăzi, 07.07.2011, pe site-ul gandul.info el a scris un editorial, reacţie la acest articol. În ceea ce îi privește pe Chirieac și Andreescu, lamentările lui CTP nu au obiect. Articolul era semnat, pe de o parte. În niciun caz nu aparținea redacției, în ansamblu. Pe de altă parte, dacă  e pe asumatelea, mi-l asum eu: să mă facă ticălos doar pe mine! Nu are miză o polemică pe această temă. Atunci când am avut ceva important să-i reproșez, am făcut-o direct.  Mai jos se află textul lui Popescu. Cei care au văzut articolul integral, pe dcnews.ro, în intervalul în care a fost accesibil, pot decide în cunoștință de cauză. Restul, au varianta prescurtată de CTP.

Iată ce scrie acesta pe site-ul gandul.info:

Pe site-ul dcnews a apărut un articol intitulat "Cristian Tudor Popescu, în plutonul părinţilor ai căror copii dau Bac-ul în toamnă" în care stă scris aşa:

"Reputatul jurnalist a fost obligat să comenteze la televizor rezultatele Bac-ului şi a declarat că diplomele şi-au pierdut valoarea. Situaţia în care l-au pus jurnaliştii care i-au solicitat un comentariu este destul de dificilă pentru analistul Gândului. Fiul cel mic al lui CT Popescu, elev al unui liceu din Capitală, nu a putut intra la examenul de bacalaureat din cauza a două corigenţe acumulate în cursul ultimului an de studiu".

Înainte de a comenta aceste rânduri e de menţionat faptul că textul nu este semnat. Este asumat, deci, de Bogdan Chirieac, Valentin Vâlcu şi Crişan Andreescu, trei oameni cu care am lucrat mai bine de un deceniu.

Construcţia denigrării subsemnatului începe cu o imbecilitate mincinoasă: cine m-ar putea obliga să răspund la televizor când eu nu am contract cu nicio televiziune de ani de zile? Am răspuns rugăminţii celor de la Realitatea TV pentru că, spre deosebire de multe alte dăţi, când refuz să comentez, subiectul părându-mi-se bicisnic sau tabloid, chestiunea bacalaureatului este importantă şi sunt dator s-o comentez ca jurnalist. Dezinformarea insinuantă continuă: "jurnaliştii" nu m-au pus în nicio situaţie, eu am deschis subiectul utilităţii diplomei de bacalaureat. Şi am spus ceea ce cred şi afirm de ani de zile, nu de ieri: diploma de bacalaureat nu mai e utilă azi, dacă nu ştii să faci ceva util. Pe vremea lui Ceauşescu, această diplomă putea să acopere nulitatea perfectă şi tot era utilă, împreună cu diploma de absolvire a unei facultăţi, în obţinerea unui loc de muncă repartizat de stat. Acum, nu. Ce legătură are asta cu faptul că fiul meu are două corigenţe şi nici nu a intrat în sesiunea de bacalaureat? A furat ceva fiul meu, a copiat, s-a dat şpagă, s-a pus pilă pentru el, a luat locul cuiva? N-a vrut să înveţe, aşa cum n-au vrut, din varii motive, mii de alţi elevi. Eu nu pot să învăţ şi să dau examene în locul lui. Dacă nu îşi va lua corigenţele şi bacalaureatul la toamnă, va merge să-şi caute de muncă şi o să înveţe când o să-i vină mintea la cap. În caz că o să-i vină. Iar eu voi continua să comentez probleme ale educaţiei de câte ori voi crede că este nevoie.

Dacă "materialul" ăsta apărea în "România mare", m-aş fi mulţumit să aud, poate, despre el, nu m-aş fi ostenit să-l citesc vreodată. Dar toţi cei trei de la dcnews măcar atât au putut băga de seamă, în anii lungi petrecuţi împreună, că niciodată problemele mele personale, oricât de chinuitoare, nu mi-au influenţat discursul în chestiuni de importanţă publică.

De câte ori mă întreb dacă s-o fi terminat ticăloşia pe care îmi este dat s-o înghit în această viaţă, o voce ascuţită, venind de deasupra capului meu, cârâie: "mai vrei o porţie?".

Citeşte şi:

Două răspunsuri pentru întrebările lui CTP, legate de maidanezi și de pedeapsa cu moartea

Crucișătorul presei românești și ”căcatul de balenă” de la Gândul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel