Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Popcornul la microunde, un pericol pentu sănătate

DCNews Team / 19 apr 2017 / 07:56

Pentru că se face mai uşor, de cele mai multe ori românii preferă popcornul la microunde şi alegem porumbul clasic de floricele. Însă, nimeni nu îşi poate imagina cât de periculos este acesta pentru sănătate.

Banalul popcorn nu ar trebui să fie un pericol pentru sănătatea noastră, în condițiile în care acesta era cândva o gustare benefică pentru sănătate. Însă, în ultimii ani, popcornul clasic (din porumb de floricele), făcut pe aragaz, în tuci, a fost înlocuit de popcornul la microunde.

Dacă citim eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata că ingredientele regăsite în ea nu se limitează doar la boabe de porumb şi sare. Majoritatea conţine ulei de soia parţial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, precum şi alte tipuri de grăsimi nesănătoase, potrivit realitatea.net.

De departe, însă, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.

Mai mulţi medicii au ajuns la concluzia că popcornul la microunde ne afectează sănătatea după ce au dignosticat cu diverse boli mai mulţi pacienţi care consumau zilnic mai multe pungi de floricele cu diverse arone.

[citeste si]

Unul dintre pacienţi a venit la medic cu grave probleme respiratorii. Bolnavul consuma zilnic mai multe pungi de floricele de porumb cu aromă de unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emanau o substanţă aromată numită diacetil.

Potrivit unui expert american, popcornul nu se „opreşte" numai la plămâni, respectiv floricelele la pungă, făcute la microunde, pun în pericol fertilitatea.

Astfel, o substanţă chimică din ambalaj, care ar avea, conform expertului american, „o strânsă legătura cu infertilitatea", trece în cele 2-3 minute petrecute în cuptor în floricele, şi apoi în organism.  Este vorba despre sigiliul pungilor care conţine acid perfluorooctanoic (PFOA). Expertul a fost susţinut mai apoi şi de un studiu al UCLA (Universitatea din California, Los Angeles). „Ajuns în organism, acest acid ramane timp de mai mulţi ani, acumulându-se până la cote alarmante, şi putând astfel cauza infertilitatea", spune acesta.

În plus, în cadrul testelor pe animale s-a demonstrat că substanţele pe care le conţine popcornul la pungă, combinate, pot cauza cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic.

Potivit  unui studiu realizat în cinematografele din SUA, a rezultat că o pungă de popcorn de mărime medie şi o băutură conţin aproximativ 1.600 de calorii.

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.23