Ponta va propune un act normativ pentru restituirea către pensionari a sumelor reţinute la CASS

ponta
ponta

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat, luni, în plenul Parlamentului, că va propune în prima şedinţă a Guvernului, care urmează să aibă loc marţi, un act normativ pentru restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor pentru CASS.

Ponta a declarat că a negociat cu delegaţia FMI să li se facă dreptate pensionarilor cu pensii peste 740 de lei în ceea ce priveşte cota de impozitare la sănătate, scrie Mediafax.

"Mâine voi prezenta în şedinţa de Guvern acest act normativ şi în numele Guvernului voi cere scuze pensionarilor care au avut de suferit", a spus Ponta.

Potrivit OUG 107/ 2010, persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reţine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5% contribuţii de sănătate.

În mai multe judeţe, după intrarea în vigoare a acestei ordonanţe mii de pensionari cu pensii mai mari de 740 de lei au depus plângeri prealabile la casele judeţene de pensii, în care solicitau restituirea contribuţiei de sănătate de 5,5%, iar instituţiile le-au respins pe considerentul că o astfel de cerere nu poate modifica o ordonanţă de urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel