Ponta, Ungaria: Budapesta, replică după ce premierul a criticat apropierea de Rusia

Diplomația maghiară îi transmite premierului Ponta că Ungaria a respectat mereu poziția comunității europene referitor la sancțiunile împotriva Rusiei, după ce șeful guvernului român a exprimat îngrijorări față de apropierea Budapestei de Moscova.

Ministerul de Externe de la Budapesta a afirmat că Ungaria a acționat întotdeauna în conformitate cu poziția europeană, în pofida efectelor negative semnificative asupra economiei ungare, notează MTI.

Citând date ale Eurostat, Ministerul de Externe ungar a mai precizat că, în pofida sancțiunilor și a embargoului, România a putut să-și sporească exporturile către Rusia cu 5%, potrivit Agerpres.

Agenția Reuters a relatat marți că Victor Ponta, adresându-se jurnaliștilor străini acreditați la București, a declarat că poziția Ungariei față de Rusia reprezintă un motiv de îngrijorare și ar trebui discutată la nivel european.

Nu vreau să vorbesc despre un (stat) vecin, dar cred că poziția Ungariei față de Rusia nu este un motiv de îngrijorare doar pentru România, dar ar trebui ca această chestiune să fie discutată la nivel european, a spus prim-ministrul român.

Ungaria. Viktor Orban: atac revoltător la valorile UE

Într-un interviu acordat în timpul campaniei electorale din noiembrie, Ponta a numit Ungaria "o mare amenințare pentru România și Europa".

"Orice țară membră UE, indiferent de restricțiile economice, care rupe frontul solidarității este un mare pericol pentru toți ceilalți. Ideea este că eu îl văd ca pe un mare pericol pentru solidaritatea UE și NATO", a spus Ponta.

Premierul României a punctat că omologul său ungur este singurul cu care nu a avut o întâlnire bilaterală în ultimii doi ani. "Evident că e o minciună faptul că aș fi prieten cu Viktor Orban. România și Guvernul meu s-a opus clar împotriva oricărui proiect South Stream, sau vreunui gazoduct fără respectarea normelor", a declarat premierul.

"Relația cu Ungaria nu e foarte proastă, de fapt, n-aș recunoaște în public că e foarte proastă", a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel