Ponta trece peste Băsescu. "Evităm EXPLOZIA prețului energiei"

agerpres_7548876
agerpres_7548876

Premierul Victor Ponta a declarat, în ședința de Guvern, că se vede nevoit să treacă peste președinte și să apere industria și consumatorii români. 

Premierul a atras atenția că prețul energiei ar putea crește cu 50% dacă s-ar face cum vrea Traian Băsescu. Ponta a explicat că dacă Guvernul va acorda imediat certificatele pentru producătorii de energie regenerabilă, costul se va regăsi în facturile plătite de români.

"Soluţia este să trecem peste preşedinte şi să apărăm industria şi consumatorii români, eventual printr-o nouă ordonanţă dacă domnia sa refuză în continuare promulgarea legii", a spus premierul Victor Ponta.

Președintele a spus, marți, că nu are nimic împotrivă să fie promulgată Legea certificatelor verzi imediat ce sunt îndeplinite toate procedurile. Traian Băsescu a spus că legea este în Parlament și a fost retrimisă pentru a veni un aviz de la CE. Guvernul i-a replicat că dezinformează în mod iresponsabil şi arată că Legea a fost votată de Parlament, dar a fost blocată de preşedinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel