Ponta, sunat de premierul Franței, Manuel Valls

Foto: cotidianul.ro
Foto: cotidianul.ro

Premierul Victor Ponta spune că a fost sunat, marți, de omologul său francez, Manuel Valls, cu care a discutat despre cazul adolescentului românt de etnie romă, bătut cu brutalitate și abandonat într-un cărucior de supermarket.

"Mi-a comunicat poziția pe care deja președintele și premierul au exprimat-o public, de condamnare fermă și de intenție de a stabili condițiile în care s-a întâmplat și de a-i sancționa pe cei responsabili. I-am mulțumit în numele Guvernului român și al României pentru faptul că reacțiile președintelui și ale prim-ministrului sunt rapide și clare", a declarat Ponta, după dineul oferit de Casa Regală, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înființarea Senatului.

Darius, un adolescent de etnie romă din România, a fost găsit inconștient, vinerea trecută, la Pierrefitte-sur-Seine, în nordul Parisului. El a fost sechestrat de un grup de persoane care l-au bătut și, ulterior, abandonat într-un cărucior de supermarket. Tânărul român era bănuit că a jefuit apartamentul unei femei din cartier.

"Categoric, asemenea fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate și cred că presa nu va încerca să le prezinte pentru audiență, ci pentru a arăta că responsabilii trebuie sanctionați, iar nivelul la care a răspuns statul francez arată că nu se poate întâmpla așa ceva cu un cetățean român fără ca vinovații să fie sancționați", a a mai spus Ponta.

Linșajul adolescentului rom: Hollande reacționează. MAE cere explicații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel