Ponta recunoaște că PSD a trecut în opoziție. Cine are majoritatea

Premierul României și președintele PSD, Victor Ponta, a recunoscut, luni, la Palatul Parlamentului, că scena politică se echilibrează. El a arătat că PSD și Alianța USD au trecut în opoziție în teritoriu, acolo unde Alianța PNL-PDL are majoritate și situația este opusă celei din Parlament și Guvern.

"Asta e, o să fim în opoziție la nivel local. Până la urmă, scena politică se echilibrează. Noi avem majoritate în Parlament și la Guvern, ei conduc tot teritoriul. Baronii lor - domnul Filipescu, domnul Petrache - o să facă ce vor în teritoriu, să sperăm doar că respectă legea. Nu știu ce vor face majoritățile PNL-PDL, sigur că va fi un blocaj, pentru că ei probabil se vor apuca să schimbe toți oamenii. Nu știu ce fac ei în teritoriu", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres, după o ședință USD la grupul PSD din Senat.

Vezi și: Ponta anunță că PSD îl va susține pe Mugur Isărescu

El a afirmat că în prezent Alianța USD discută în teritoriu cu cei de la PP-DD.

"Am discutat în cadrul alianței de guvernare faptul că practic în teritoriu peste tot se schimbă majoritățile și cam în toate județele majoritatea va fi PNL-PDL. Acum, ce să fac? Noi suntem cei care am adus atâția consilieri PNL, că era USL. Acum plătim faptul că am fost corecți atunci. O să încercăm, pe cât posibil, chiar și în opoziție să nu fim singuri și putem evident și discutăm în teritoriu cu cei de la PP-DD, pentru că ei mai sunt în consiliile județene. Putem să facem și o alianță la nivel de Parlament, dacă este vorba de proiecte legislative comune", a continuat premierul.

Citește și: Alianță PSD-PPDD în teritoriu. Discuții Ponta-Dragnea-Diaconescu

Victor Ponta a mai precizat că PP-DD nu se va orienta către "alianța pro-Băsescu, alianța Iohannis-Blaga".

"Ei cu siguranță nu vor să treacă în alianța pro-Băsescu, alianța Iohannis-Blaga, și atunci e normal să putem să colaborăm și la nivel parlamentar și local. Nu știu în câte județe, dar știu că ei se apucă de schimbat toate majoritățile PNL-PDL și o să vedem în funcție de cum se derulează lucrurile în continuare", a mai spus liderul PSD.

Vezi și: Ce spune VICTOR PONTA despre cooptarea PP-DD la guvernare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel