Ponta, ofițer acoperit. Presa internațională, despre acuzațiile lui Băsescu

Presa internațională relatează marți că președintele României, Traian Băsescu, l-a acuzat pe Victor Ponta, premier și candidatul care are prima șansă să-l succeadă în prima funcție din stat, că a lucrat ca ofițer acoperit în urmă cu zece ani, când și-ar fi folosit poziția pentru a avansa rapid în carieră.

"Președintele României spune că prim-ministrul a fost un spion sub acoperire", titrează Reuters. Agenția scrie că ultima dispută între președinte și prim-ministru a izbucnit în mijlocul campaniei electorale. "Băsescu, care a condus timp de două mandate, nu poate candida din nou și sprijină un aliat de dreapta", spune Reuters.

Spionajul ocupă deja un loc central în campania pentru alegerile prezidențiale, după înscrierea în cursă a fostului șef al Serviciului de Informații Externe și după "auto-deconspirarea" celebrului moderator TV Robert Turcescu.

Bloomberg titrează: "Președintele României îl acuză pe premierul Ponta că este un fost spion". Site-ul citează un analist al Teneo Intelligence, din Londra, care spune că ar trebui "să ne așteptăm la mult zgomot politic în România pe fondul alegerilor prezidențiale. Ponta va încerca să-și crească șansele prin cheltuieli populiste și mesaje strategice controversate".

Ambele site-uri redau declarația președintelui Traian Băsescu de luni seara, de la Realitatea Tv, în care spune că Victor Ponta a lucrat ca ofițer acoperit, și reacția premierului, care răspunde că toate acuzațiile sunt "minciuni".

The Associated Press (AP), care precizează că Traian Băsescu, în calitate de preşedinte, este cel care-i numeşte în funcţie pe directorii principalelor două servicii de informaţii române, scrie că acesta "nu a prezentat nicio dovadă" în susţinerea acuzaţiilor formulate şi că este rivalul politic al lui Ponta, deşi nu candidează la preşedinţie.

Conducerea SIE, audiată în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel