Ponta, în direct la CNN. Ce a spus în fața întregii lumi

Marți seară, Victor Ponta a avut o intervenție în direct la CNN, din studiourile de la Antena 3, unde a vorbit despre situația din Ucraina și Rusia, dar și despre problemele interne ale României.

Premierul a menţionat importanţa securităţii energetice şi a zis că Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze graniţele Europei recurgând la forţă sau şantajând diferite ţări, scrie Antena 3.

În cele ce urmează, veți vedea cele mai importante declarații ale premierului făcute la CNN

Despre alegeri: "Nu sunt supărat, deranjat. Începutul perioadei noastre ca membru în UE a fost o experință grea pentru România din punct de vedere economic și social, dar acum avem o dezvoltare puternică economică, chiar și cei extremiști cum este Farage ar trebui să știe că suntem granița de est a Europei și a NATO și trebuie să arătăm Ucrainei și Georgiei că aceasta este calea, că împreună putem să fim mai puternici împotriva noii Uniuni sovietice.

VEZI ȘI: Ponta îl suspectează pe Băsescu de „o gafă sau o prostie"

Se spune că 7% din rețelele criminale sunt create de români, sunt implicați în ele: 99% din românii care trăiesc în Anglia, Spania, Franța sunt onești, muncitori. Este păcat că România are și niște reprezentanți ai generației tinere pe care noi nu-i putem ține aici și vor să plece din țară pentru a avea salarii mai bune. Păcat că nu reuşim să-i ținem aici. Cetățenii europeni știu că împreună putem fi mai puternici. România nu mai este o problemă pentru Uniunea Europeană, e o țară ca și țările baltice, care aduce contribuții la UE. 

Despre Joe Biden: Faptul că Biden este aici arată că se transmite un mesaj de implicare al SUA, al NATO față de această parte a Europei care este aproape de Rusia. Ne dă o putere mai mare în fața Rusiei.

Despre referedumul din Ucraina și Putin care zice că a retras trupele de la graniță: Aș spune că trebuie să ne gândim și să evaluăm mișcările președintelui rus. Trebuie să fim atenți, trebuie să fim independenți, să nu lăsăm Rusia să impună granițele, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel