Urmărește emisiunea live


Ponta îl suspectează pe Băsescu de „o gafă sau o prostie”

Premierul Victor Ponta a spus, marți, despre afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu privind activitatea DNA, că „probabil a fost doar o gafă sau o prostie”. El a adăugat că ceea ce a declarat șeful statului „reflectă o mentalitate a domniei sale, aceea de a face politică intimidându-i pe alţii”.

Victor Ponta a fost întrebat, marţi, la Braşov, ce părere are despre faptul că Traian Băsescu i-a transmis să renunţe la minciună, în ceea ce priveşte intervenţia justiţiei în campania electorală. Premierul a replicat că, în opinia sa, ceea ce a spus șeful statului "reflectă o mentalitate a domniei sale, aceea de a face politică intimidându-i pe alţii şi ameninţându-i cu arestări".

Citește și: Băsescu: "Ponta a spus o nouă minciună". Cum argumentează declarația pentru care premierul a cerut sesizarea CSM

„Eu nu am făcut nicio afirmaţie. Domnia sa a spus un lucru. Probabil a fost doar o gafă sau o prostie, în care făcea legătură între activitatea DNA şi campania electorală. E bine că şi-a luat înapoi acea prostie pe care a spus-o, pentru că nu cred că preşedintele României trebuie să facă legături între arestări şi campania electorală. DNA şi, în general, justiţia, funcţionează indiferent când e sau nu e campanie electorală. Cred că ceea ce a spus domnul preşedinte reflectă o mentalitate a domnieie sale, aceea de a face politică intimidându-i pe alţii şi ameninţându-i cu arestări, şi e foarte bine că şi-a cerut scuze. Cred că pur şi simplu nu şi-a dat seama ce a spus, dar trebuie sancţionat tot timpul, de câte ori încearcă să intervină în justiţie”, a declarat prim-ministrul, care a precizat că probabil CSM „îl va ierta” pe Traian Băsescu, dacă şi-a cerut scuze, scrie Mediafax.

Pauza de la arestări anunțată de Băsescu

Traian Băsescu a spus anterior, într-un interviu difuzat luni seară de postul TeleM Iaşi, întrebat fiind dacă nu consideră că DNA a oprit motoarele în campania electorală, că la fel se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu se facă arestări, pentru a nu se influenţa campania electorală.

„Cred că au făcut foarte bine (cei de la DNA - n.r.) că pe perioada campaniei, şi vă pot spune că se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări, pentru că ele pot influenţa campania. După 26 mai, DNA îşi reia activitatea, dar nici acum nu e stopată, dumneavoastră înţelegeţi prin activitatea DNA sau DIICOT dacă arestează oameni politici. Ori sunt foarte multe dosare care se derulează la DNA sau DIICOT, se investighează, sunt chemaţi la declaraţii. Nu e un semn că nu şi-ar mai face treaba DNA-ul”, a declarat președintele.

Vezi și: Ponta cere sesizarea CSM, după afirmațiile grave ale lui Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel