Băsescu: "Ponta a spus o nouă minciună". Cum argumentează declarația pentru care premierul a cerut sesizarea CSM

Președintele Traian Băsescu a ținut o declarație de presă, înaintea venirii vicepreședintelui SUA, Joe Biden, în România, în care i-a răspuns printr-un atac lui Victor Ponta, acuzându-l de minciună. Reacția vine după ce premierul a cerut sesizarea CSM, în urma unei declarații a președintelui despre arestările din campania electorală. 

"Spune doamnia sa că am cerut ca DNA să-și înceteze activitatea pe timpul campaniei. Nu există o asemenea declarație. Eu am răspuns afirmației unui ziarist, care a spus "cum vă explicați că DNA a oprit motoarele după începerea campaniei", a declarat Traian Băsescu. 

Președintele a adăugat: "Eu nu l-am contrazis. Am spus: 'Cred că au făcut foarte bine că pe perioada campanei- și se întâmplă în toate țările civilizate- să nu vină cu arestări pentru că pot influența campania."

VEZI și: Ponta cere sesizarea CSM, după afirmațiile grave ale lui Băsescu

"Premierul a spus o nouă minciună, a făcut o speculație în stil caracteristic. După ce a atacat tot timpul DNA, apărându-și corupții, premierul încearcă să devină un apărător al Justiției. După ce afirma că vor prelua controlul politic al DNA, acum răspunsurile care nu semnifică în niciun caz încetarea activității DNA sunt speculate în stilul domniei sale", a mai spus președintele. 

Traian Băsescu și-a întărit răspunsul, repetând: "Este o noua minciună marca Ponta. Justiția trebuie să-și găsească modul de acțiune pentru a nu fi suspectată de implicare în politică. Faptul ca s-ar sesiza o lipsă de chemări pentru reținere sau arestare de oameni politici nu este o motivație neapărat electorală, dar cred foarte mult că dacă ar face arestări de oameni politici acum, ar face ca multe partide să spună că DNA s-a implicat în campanie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel