Victor Ponta elucidează misterul: De ce a păstrat salariile demnitarilor

Premierul Victor Ponta a vorbit, marți seară, despre bugetarea Ordonanței privind salariile demnitarilor. Șeful Guvernului a precizat că nu și-a schimbat părerea față de creșterile salariale ale demnitarilor și a explicat de ce nu a intervenit asupra OUG în ședința de Guvern de marți.

Citește și: OUG care majorează salariile demnitarilor rămâne în vigoare

"S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. Eu nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că a fost inoportun și că trebuia să mărim salariile la demnitari odată cu toată lumea. Dar, două lucruri foarte politice: însemna să abrog un lucru făcut cu bună credință de către domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situație penibilă. Și doi, părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul, ori răzbunarea nu e arma cea mai bună în politică. Am înțeles părerea colegilor mei și am pus bani acolo. Nu mi-am schimbat părerea", a declarat premierul, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt" de la B1 TV.

Referitor la faptul că Liviu Dragnea a susținut bugetarea Ordonanței, Victor Ponta a transmis că a ținut cont de sugestia acestuia.

"Eu am ținut cont, domnul Dragnea e acum președintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. Opinia lui Liviu Dragnea a fost că ne asumăm, decât să se spună că ne răzbunăm pe Klaus Iohannis și îi tăiem salariul. Câți bani a cerut Administrația Prezidențiala, atât i-am dat. Ideea este că suntem un partid mare, că Guvernul colaborează cu Președinția și că decât să avem războaie e mai bine să avem o colaborare civilizată", a continuat premierul.

Vezi și: Alina Gorghiu dezvăluie de ce s-au răzgândit liberalii în privința Codului fiscal: Cum va vota PNL în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel