Ponta dovedește că Băsescu minte. Ce s-a întâmplat cu MRU în 2007

274994-ponta-base
274994-ponta-base

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Guvernul încalcă Constituția și Victor Ponta face abuz de putere. Premierul l-a contrazis pe Băsescu cu o faptă a președintelui din 2007 și cu o decizie a CCR.

"Guvernul funcționează cu măsuri care deja încalcă Constituția. Avem trei miniștri care și-au depus demisia, nu mai vin la ședințele Guvernului, dar este un nou abuz de tip Victor Viorel Ponta, plagiator de altfel. El are Monitorul Oficial în mână și nu publică revocarea miniștrilor care au demisionat. Este stilul de guvernare neconstituțional al lui Victor Viorel Ponta. El crede că și guvernul funcționează ca și doctoratele, prin plagiat, prin falsuri, prin tot ce vrei. Cred că face o mare greșeală prim-ministrul, nelăsând să se funcționeze constituțional", a spus, luni, Traian Băsescu.

Premierul a scris, pe pagina sa de Facebook, un text cu carater informativ:

"Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din functia de ministru de Externe pe data de 5 februarie 2007, la solicitarea premierului Tariceanu. Presedintele Traian Basescu a refuzat sa ia act de demisie si a semnat decretul de eliberare din functie a lui Mihai Razvan Ungureanu abia pe 12 martie 2007. Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a sesizat Curtea Constitutionala privind refuzul presedintelui Traian Basescu de a emite Decretul prin care ar fi luat act de demisia ministrului de Externe si de a constata vacantarea acestei functii. Pe 5 aprilie 2007, Curtea Constitutionala i-a dat dreptate lui Basescu: <<Nu exista niciun temei de nelegalitate in procedura desfasurata de Presedintele Romaniei si aceasta situatie motivata nu poate fi retinuta ca o nerespectare a atributiei constitutionale privind luarea de act de demisie si de declarare vacanta a functiei. Avand in vedere dispozitiile constitutionale si prevederile Legii nr.90/2001, Curtea Constitutionala constata ca solutionarea demisiei, sub cele doua aspecte ale atributiei, de catre Presedintele Romaniei, s-a facut legal>>”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel