Ponta: Doar decizia Consiliului de Etică este recunoscută

victor-ponta1
victor-ponta1

După ce Comisia de Etică a Universității din București (UB) a decis astăzi că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, acesta a explicat pentru Mediafax că doar hotărârea Consiliului de Etică din cadrul Ministerului Educației este recunoscută.

Autor: Luiza Chiroiu

Ieri, Consiliul Național de Etică, organism care funcționează pe lângă Autoritatea Națională de Cercetare Științifică (ANCS) din cadrul Ministerului Educației, anunța că premierul Victor Ponta nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Astăzi, Comisia de Etică a UB a hotărât că, de fapt, lucrarea lui Ponta este plagiată. În replică, premierul a explicat că singura decizie recunoscută este cea a Consiliului Național de Etică.

"Potrivit Legii educaţiei fãcută de domnul Funeriu, singura decizie recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, ANCS. Acea comisie s-a pronunţat definitiv, ieri, şi decizia ei arată că nu există plagiat", a spus Ponta.

Prim-ministrul Ponta a atacat, totodată, decizia prezentată astăzi de Comisia de Etică a UB, considerând-o una "politică".

"Ce se decide azi este o decizie politică, dovadă că nu am fost chemat niciodată să-mi exprim un punct de vedere. Atenţie! Este singura dată când nu am fost chemat, iar această comisie nu a funcţionat până acum niciodată. Este o comisie ad-hoc făcută special pentru mine", a declarat Ponta.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti (UB) a hotărât că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, "prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel