Ponta: Disputa din USL despre supraimpozitarea salariilor mari nu e tranșată

Victor Ponta a declarat că disputa din USL legată de supraimpozitarea salariilor foarte mari din sectorul bugetar nu este încă tranşată.

Victor Ponta a declarat că liberalii vor să aplice prea strict principiul că cei de dreapta nu pun taxe, premierul apreciind că taxa unică este "puţin fetişizată", scrie rtv.net.

Ponta a apreciat că diferenţele de opinie dintre PSD şi PNL referitoare la impozitarea mai mare a veniturilor foarte mari au apărut ca urmare a unei abordări foarte ideologizante din partea liberalilor.

"Ei au preluat foarte ideologic că liberalii sau cei de dreapta nu pun taxe. Dar şi Merkel e de dreapta; în Germania nu sunt taxe. Cota unică e o problemă puţin fetişizată. Am întrebat o dată: dacă făceam cota unică de 50% era bună?", a declarat primul-ministru.

El s-a declarat pentru impozitarea în trepte.

"Singura soluţie civilizată din Europa - că doar noi, Rusia şi Bulgaria avem taxă unică, este un sistem de taxare în trepte", a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a declarat că PNL s-a răzgândit după ce se convenise în UL ca veniturile mari să fie impozitate suplimentar.

"Subiectul nu este închis şi nu o să-l închidem, dar pot fi şi alte soluţii", spus premierul adăugând că o altă soluţie decât supraimpozitarea ar putea fi o nouă legislaţie privind salarizarea în sectorul bugetar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel