PONTA despre POSDRU: "Acum merge mai departe, nu este adevărat că nu se iau bani europeni"

Şeful Guvernului a asistat împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, și ministrul Muncii, Rovana Plumb, la semnarea a 63 de contracte în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), cu o valoare totală de 160 milioane euro, din care 140 milioane euro o reperezintă finanţarea Uniunii Europene.

POSDRU este unul dintre proiectele suspendate anterior de către Comisia Europeană, pentru nereguli identificate în atribuirea contractelor finanţate din fonduri europene.

Ponta a arătat, cu acest prilej, că, "dintr-un coşmar", POSDRU a ajuns un pariu câştigat, cu beneficii importante pentru categorii sociale defavorizate.

"Mesajul pe care am vrut să-l dăm este că programul merge mai departe, că se semnează noi contracte. Vreau să vă îndemn să ne pregătim pentru 2014-2020.Al doilea mesaj este acela că avem o datorie la nivel naţional şi european să dezvoltăm programele de economie socială, de sprijin pentru persoanele dezavantajate. Eu cred că o societate modernă este aceea în care nu doar cei puternici, cei care ştiu să răzbată în viaţă trebuie să trăiască, dimpotrivă trebuie să trăim toţi", a spus premierul.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a explicat faptul că ministerul ei beneficiază de patru proiecte în valoare de 90 de milioane de lei prin care se creează peste 10.000 de locuri de muncă.

Citește și: Eugen Teodorovici, pentru Traian Băsescu: Fostele guvernări au lăsat o situaţie dezastruoasă 

Unul dintre proiecte are ca scop ajutarea şi promovare accesului pe piaţa muncii a  7000 de femei, dar şi a unor grupuri vulnerabile, tineri care ies din sistemul de protectie socială, persoane cu dizabilităţi şi de etnie romă. Calificarea a 5000 de lucrători sociali care vor avea ocazia să participe la cursuri de formare continuă prin sistem informatic.

Un alt proiect va fi implementat prin Departamentul Pentru Egalitate de Şanse care vizează măsuri active pentru combaterea violenţei domestice şi traficului de persoane.

"Următoarea perioadă septembrie-octombrie vom continua să lansăm astfel de cereri de proiecte de peste 600 de milioane de euro astfel încât să consumăm toţi banii alocaţi României", a spus Teodorovici.

Acesta a menționat că este prima dată când evaluarea contractelor durează mai puţin de o lună de zile, în trecut acest aspect având o durată de peste 9 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel