Ponta, decizie în cazul moțiunii de cenzură

Pro România
Pro România

Victor Ponta,liderul Pro România, susține că parlamentarii acestui grup nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. 

"Zi de zi subiectul principal este partea de Justiție, bătălia domnului Dragnea cu domnul iohannis, cu Kovesi, alături de colegii mei care toți au fost  în echipa de guvernare 2012-2015, ne facem datoria să vă spunem că cifrele arată foarte rău, sunt simtomele  ale unei crize care va veni cu siguranță.

Sunt bani din ce în ce mai puțini, se cheltuie din ce în ce mai mult, investițiile dispar, fondurile europene la fel. Atenția este ba pe statul paralel, ciuma roșie, dar problema este că furtuna  crizei pentru România se apropie din nou și este foarte rău să retrăim ce am retrăit în 2010", a declarat Ponta în cadrul unei conferințe de presă.

În acest contrext vom sprijini orice efort de înlocuire al actualului guvern. Ideea nu este doar să dai jos un guvern... Ideea să dai jos Guvernul Dăncilă ca să pui un Guvern Orban nu este corectă din punct de vedere politic. Ar trebui să dăm jos acest guvern neperformant și să venim cu o coaliție de partide, o coaliție care să asigure o guvernare foarte bună în 2019, când România va prelua președinția Uniunii Europene.

Fac un apel la cei de la PNL, la cei de la USR să nu gândească în termeni politici. Trebuie să gândească pentru viitor, pentru România. Așa, și cei de la PSD gândesc tot politic și nimeni nu va vota picarea actualului Guvern.

Am decis ca în discuțiile cu celelalte forțe politice, noi, cei de la ProRomânia vom avea o propunere de premier și anume domnul Sorin Câmpeanu. Nu înseamnă că punem o condiție de nenegociabilă", a declarat Victor Ponta, luni. într-o conferință de presă.

"Nu votăm un Guvern Orban. L-am propus pe Sorin Cîmpeanu (pentru funcţia de premier – n.r.), despre care n-am auzit de la niciun pesedist decât vorbe de laudă", a precizat Victor Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a susţinut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că va susţine orice efort de înlocuire a actualului Guvern şi face apel la iniţiatorii moţiunii de cenzură să discute cu parlamenarii din alte partide pentru a transmite că înlocuirea Guvernului PSD nu trebuie făcută cu un Guvern PNL.

"În această săptămână am avut o întâlnire a structurilor noastre interimare de conducere şi am decis următoarele: în primul rând, ne dorim şi vom sprijini ideea înlocuirii Guvernului actual cu un Guvern mult mai competent, cu un Guvern capabil să conducă România în anul Centenarului, să reprezinte România anul viitor în timpul Preşedinţiei Europene, oameni pregătiţi pentru funcţia pe care o ocupă în acel Guvern (...) Vom sprijini orice efort de înlocuire a actualului Guvern. (...) De aceea facem un apel către iniţiatorii moţiunii, PNL şi USR, de a discuta şi azi, şi mâine, şi miercuri cu toţi cei dispuşi din PSD, ALDE, cu noi, de la PRO România, cu ceilalţi din celelalte partide, pentru a încerca să spunem foarte clar: nu dăm jos guvernul PSD să îl înlocuim cu un guv

Vezi si: Moţiune de cenzură. Ponta explică cum va vota

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel