Ponta, de acord cu CNN: Politica este un sport sângeros în România

Premierul Victor Ponta a recunoscut, într-un interviu acordat CNN Londra, că "politica este un sport sângeros în România, dar nu numai în ţara noastră", însă eforturile noilor guvernanți de la București s-au îndreptat spre asigurarea predictibilității și stabilității mediului de afaceri. 

Aflat în capitala Marii Britanii, vineri, pentru a deschide bursa din Londra, unde încep să fie tranzacţionate certificatele globale de depozit (GDR) denominate în dolari alocate în oferta publică iniţială la Electrica, premierul Victor Ponta a acordat și un interviu pentru CNN.

Citește și Ponta, la CNN, despre candidatura sa la prezidențiale: "Poate da"

Întrebat ce se întâmplă cu reformele din România, având în vedere că politica românească este un "sport sângeros", cu dispute între partide şi scandaluri legate inclusiv de preşedinte, care afectează şi economia, şi ce fac autorităţile pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor românilor şi ale Europei, premierul Victor Ponta a răspuns: "Aveţi dreptate, politica este un sport sângeros în România, dar nu numai în ţara noastră. Important este că în ultimii doi ani, de când am preluat funcţia de prim-ministru, am asigurat stabilitate şi predictibilitate pentru mediul de afaceri, iar răspunsul a fost mai bun decât ne-am aşteptat", a spus Ponta, făcând referire la creşterea economică, citează Mediafax.

Prim-ministrul a arătat că o mare atenţie este acordată şi reformelor structurale şi a vorbit despre introducerea managementului profesionist în toate companiile de stat.

Citește și Moment istoric pentru România la Bursa din Londra. Premierul Ponta dă un semnal marilor investitori

Premierul a apreciat că ultimele cifre ale economiei, legate de creşterea economică şi şomaj, creează speranţe că nu doar România, ci şi aproape toţi ceilalţi noi membri ai Uniunii Europene din estul continentului sunt mai bine pregătiţi acum pentru toate provocările viitoare, în special din sectorul energetic, generate de proasta relaţie actuală dintre UE şi Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel