Moment istoric pentru România la Bursa din Londra. Premierul Ponta dă un semnal marilor investitori

bursa_londra
bursa_londra

Premierul Victor Ponta a deschis, vineri dimineaţă, bursa din capitala Marii Britanii dând semnalul de clopot așteptat de brokerii din City pentru începerea tranzacțiilor. Printre acțiunile puse în vânzare se numără și acţiunile Electrica, listate începând de astăzi la Bursa din Londra. Momentul a fost marcat şi la Bucureşti unde, de asemenea, de astăzi, sunt listate acţiunile Electrica. Momentul este considerat de analiști drept unul istoric, prin care România ar putea fi upgradată la nivelul de economie emergentă atractivă pentru investiții importante.

Pentru prima dată, decizia de listare nu a fost impusă de afară, ci a fost stabilită în guvern, premierul dorind să dea un semnal de restructurare a economiei românești. Compania a obţinut din listarea la bursă suma de 1,95 miliarde de lei, preţul final din ofertă la care acţiunile vor fi vândute investitorilor mari fiind stabilit la 11 lei pe acţiune. 

Niță: ”Mă bucur că s-a păstrat o formulă de succes”

Artizanul listării Electrica, ministrul Economiei, Constantin Niță, a scris pe blogul său că rezultatele așteptate sunt o reconfirmare a drumului început în 2013, prin listările Transgaz, Nuclearelectrica și Romgaz.

”De altfel, prin Romgaz am marcat o premieră, inaugurând o nouă abordare în ceea ce priveşte politica statului faţă de deschiderea companiilor de stat către capitalul privat – listarea duală, pe Bursa de la Bucureşti şi pe Bursa de la Londra, adaugă Niță. Am deschis acest drum, ca Ministru delegat pentru Energie, şi mă bucură faptul că echipa de la Departament a păstrat structura de succes promovată pentru listările companiilor de stat din energie.

Electrica poate deveni o mare companie regională

Am afirmat de fiecare dată când am avut ocazia faptul că este nevoie de o nouă abordare în politica companiilor – orientarea către dezvoltarea regională. Electrica are şansa de a se dezvolta după această listare, urmărind oportunităţile regionale şi utilizând fondurile obţinute în urma listării pentru investiţii strategice.

În acest moment, România este pe harta investitorilor internaţionali”, a concluzionat ministrul Economiei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel