Ponta, de aceeași parte cu Alina Mungiu Pippidi

Fostul premier Victor Ponta a lansat o petiție prin care solicită celui care va ocupa funcția de ministru de Interne, după demisia lui Petre Tobă, să își înceapă mandatul cu rezolvarea unei probleme concrete. Mai exact, fostul premier propune luare unor măsuri urgente pentru eliminarea cozilor la ieșire din țară și la intrare de pe Aeroportul Otopeni. În urmă cu câteva luni, și Alina Mungiu Pippidi se plângea de problemele întâmpinate la aeroportul Otopeni, susținând între altele că și controlul actelor este mai slab.

"Este inadmisibil timpul de așteptare pentru fiecare pasager la Aeroportul Otopeni la controlul documentelor si cel de securitate - si la Plecari si la Sosiri!", transmite Victor Ponta în petiția lansată, în cadrul căreia îi recomandă noului ministru Interne o serie de măsuri pentru remedierea problemei, precizând și de unde pot fi luate fondurile necesare.

Petiţia poate fi semnată AICI.

Citește și: Ce a pățit Alina Mungiu, noaptea, la Otopeni. Este eșecul guvernului Cioloș!

Iată textul petiției:

"Respect la Otopeni

Este inadmisibil timpul de asteptare pentru fiecare pasager la Aeroportul Otopeni la controlul documentelor si cel de securitate - si la Plecari si la Sosiri!

Aeroportul Otopeni a devenit cea mai mare poarta a Romaniei - atat pentru cetatenii nostri cat si pentru cei care ne viziteaza tara!

Desi traficul de persoane si numarul de zboruri a crescut exponential ( mai ales dupa mutarea tuturor zboriurilor low cost de la Baneasa) iar regulile de control antitero au fost inasprite - atat personalul cat si infrastructura au ramas pe loc!

Si politistii de frontiera si ofiterii SRI de la controlul de scuritate muncesc cu toate fortele disponibile - dar nu este suficient! Au nevoie de noi resurse - Cozile si la iesire din tara si la intrare cresc in fiecare zi si nimeni nu face nimic!

Noul Ministru de Interne trebuie sa isi inceapa mandatul cu o rezolvare rapida a acestei probleme - poate cere si primi imediat, din Fondul de Rezerva al Guvernului , resursele financiare necesare pentru

1. Cresterea rapida a numarului de puncte de control de siguranta si al cabinelor de control pasapoarte

2. Alocarea de indata prin detasare sau delegare ( urmand ulterior sa faca si angajari) de noi ofiteri la Politia de Frontiera si la Serviciul Special din SRI care actioneaza la Aeroportul Otopeni

ii rog pe toti cei care se lovesc de acesta problema si care cred ca rezolvarea sa este importanta sa sprijine aceasta petitie catre Guvernul Romaniei / Ministerul de Interne si SRI

update - fac precizarea ca acest demers nu imi foloseste direct si personal ( eu avand pasaport diplomatic si acces rapid) - dar as vrea sa vad ca nimeni nu mai are de ce sa piarda timp si nervi la cozi".

Victor Ponta își informează și fanii virtuali în legătură cu acest demers, precizând în postarea de pe pagina sa de socializare că acastă solicitare este una "total nepolitică". 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel