Ce a pățit Alina Mungiu, noaptea, la Otopeni. Este eșecul guvernului Cioloș!

Alina Mungiu Pippidi constată eșecul guvernul Cioloș, după experiența pe care a avut-o ieri noapte la aeroportul Otopeni. Unul dintre puținele lucruri care mergea bine a fost stricat de guvern în urmă cu șase săptămâni, scrie Mungiu Pippidi pe blogul România Curată. O măsură luată de ministrul Transporturilor, ”ceferistul Costescu”, afectează turismul, potențialele investiții străine și crește riscurile de securitate pe aeroport.

Alina Mungiu Pippidi povestește cum a fost oprit taxiul în care se afla, iar doi bărbați care mergeau la Popești Leordeni au încercat să se urce, acceptând chiar să stea în portbagaj, doar să poată pleca de la aeroport. ”S-au calmat doar când am pus șoferul să sune la stație să le trimită un alt taxi”, scrie Mungiu.

Criza de taxiuri de la aeroport a fost generată de interzicerea accesului mașinilor cu GPL, văzute ca ”bombe” cu gaz, în zona de așteptare de la Sosiri. Sosirile s-au mutat informal la Plecări, dar o intervenție a ministrului Transporturilor a oprit și acolo accesul, generând o situație de criză, cu mii de oameni blocați pe aeroport . La actualele tarife impuse firmelor de taximetrie, soluția GPL fusese adoptată de majoritatea taxiurilor, așa că nu sunt suficiente mașini pentru a face față cererilor. Ca urmare, la automatele de comandă faci cozi de câte 20 de minute, ca să afli că solicitarea nu poate fi onorată. Cel mai rapid și cost eficient sistem din Europa a fost distrus, arată Mungiu.

Mașini cu numere de Bulgaria, în înțelegere cu operatorul pazei, sunt favorizate la acces, dar acestea nu par de încredere. Costurile parcării sunt cele mai mari dintre toate capitalele europene, cu excepția Parisului, mai scrie Mungiu, dar și așa nu se găsesc locuri. Pentru că angajații aeroportului speculează situația creată și încearcă să profite, controlul este, de fapt, mai slab, iar riscurile cresc, în loc să scadă, concluzionează Alina Mungiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel