Victor Ponta, propunere axa Roma-Washington. Cum contestă viziunea lui Hellvig

Premierul Victor Ponta a propus, luni, crearea unei axe Roma-Washington, "fiindcă e la modă".

Ponta a făcut aceste declarații în cadrul unui discurs susținut la o ceremonie organizată de Ambasada Italiei la București, unde au fost acordate legitimații de italofoni unor personalități române care au promovat limba și cultura italiană.

"Îmi place să cred că cei care sunt prezenți aici sunt nu numai italofoni, dar și italofili. Poate că cele aproape 20 de milioane de români se simt și italofoni și italofili și asta nu înseamnă decât o apropiere foarte mare între cele două țări. Azi în Parlament se discută despre strategia națională, despre noul șef al Serviciului Român de Informații și, dacă schimbăm axa de la Londra-Washington în Berlin-Washington, atunci, dat fiind că e la modă, aș propune să facem Roma-Washington. Roma, Londra, Berlin, important este să fim toți la Washington și la București prezenți. Cu siguranță pentru mine întotdeauna este o plăcere să mă duc întâi la Roma și după aceea în restul Europei", a spus premierul.

Citeşte şi: Eduard Hellvig, şef SRI. Victor Ponta, prima REACŢIE

Într-o postare mai veche pe blogul personal, Eduard Hellvig, validat luni la conducerea SRI, scria: "Prioritatea fundamentală a anului 2015 este, în opinia mea, ancorarea mai pronunțată și activă a României în ecuația securității euro-atlantice, pe axa Washington — Berlin — București". Articolul său a fost criticat, în condițiile în care la București se vorbește despre o axă București — Londra — Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel