Urmărește emisiunea live


Ponta: CSM a procedat corect cerând anchetă în cazul stenogramelor

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta susține, într-o postare pe blogul personal, că CSM a procedat corect atunci când s-a autosesizat în legătură cu stenogramele din dosarul "Motorina" și pentru că CSM este o instituție a tuturor, va cere și el, în calitate de cetățean, nu ca prim-ministru, "rezultatele anchetei interne, dacă există", referitoare la cine a dat în presă "convorbirea telefonică de două vorbe" dintre el și procurorul George Bălan.

Într-o postare pe blogul personal, intitulată "Despre stenograme și autosesizări", premierul Victor Ponta salută demersul CSM în cazul stenogramelor apărute în presă în ultimele două zile, apreciind că "stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce va lăsa moștenire regimul Băsescu: ură, mizerie, metode subterane…".

"Am aflat, din relatările de presă, că CSM s-a autosesizat în legătură cu stenogramele apărute din dosarul în care este judecat Sorin Blejnar și în care sunt surprinse discuții între acesta și președintele Traian Băsescu. Vreau să precizez de la bun început că sunt de acord cu această acțiune, dacă par să existe anumite probleme privind respectarea procedurilor judiciare de către procurorul de caz. Stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce va lăsa moștenire regimul Băsescu: ură, mizerie, metode subterane… De la el și de la Morar a început această practică. A lupta pentru justiție este una – corect și lăudabil. A folosi stenograme pentru a murdări spațiul public – e cu totul altceva…". a scris Ponta pe blog.

Premierul are și câteva "anunțuri/întrebări" pentru CSM, despre care spune că este o "instituție care ar trebui să apere interesele tuturor".

"- CSM a procedat corect cerand ancheta. Dar de ce doar acum? De ce, de pilda, nu s-au sesizat la fel la inceputul anului, cand au aparut in presa stenograme si despre mine?

- Voi cere si oficial CSM sa imi trimita (ca simplu cetatean, nu ca prim ministru) rezultatele anchetei interne, daca exista, referitoare la cine a dat in presa convorbirea telefonica de doua vorbe dintre mine si procurorul George Balan (reamintesc ca, in acel caz, spre deosebire de cazul actual, nu exista nici rechizitoriu, nici cerere de arestare, nici dosar in instanta – asa cum e in cazul Blejnar). Iar daca o astfel de ancheta s-a demarat, as vrea sa stiu care sunt criteriile pe baza carora unele anchete sunt anuntate public si altele nu!

- Voi mai cere CSM sa investigheze legatura mea cu procurorul din cazul Blejnar. Eu, personal, nu-l cunosc! Cred insa ca doamna Macovei il stie mult mai bine…

- CSM este o institutie care trebuie sa apere interesele tuturor, atunci cand se ridica semne de intrebare asupra respectarii procedurilor judiciare. Amintesc de faptul ca, din acest punct de vedere, Romania a avut suficiente probleme la CEDO", notează premierul Ponta

Precizând că România este membră a UE de mai bine de cinci ani, Victor Ponta conchide: "Independența Justiției, respectarea procedurilor, drepturile omului, principiile statului de drept nu mai pot fi doar cuvinte goale folosite doar când acestea corespund unor interese de moment. Ne-am săturat cu toții de dubla măsură a unor instituții, care reacționează într-un fel când e vorba de cetățenii obișnuiți, dar total diferit atunci când vine vorba de Traian Bâsescu!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel