Ponta, Banicioiu, Turcescu, în fruntea listei de absențe la Parlament

George Mihail Pârvan / 23 apr 2018 / 15:33 Salveaza PDF Comentarii

Cei trei sunt în fruntea listei publicată de secretariatul Camerei Deputaților.

 

Deputaţii Nicolae Bănicioiu, Victor Ponta, Venera Popescu şi Robert Turcescu se află pe lista celor care au absentat nemotivat de la lucările parlamentare din lunile ianuarie şi februarie 2018, conform situaţiei întocmite de secretarul Camerei Deputaţilor, Cristian Seidler.
Potrivit documentului, Nicolae Bănicioiu figurează cu 8 absenţe nemotivate, Victor Ponta şi Popescu Venera au câte trei absenţe, iar Robert Turcescu are o absenţă.

[citeste si]

Sancțiuni de 1%

Tot în foaia respectivă sunt publicate și repercusiunile pe care le au de suportat cei în cauză. "În conformitate cu prevederile articolului 29 din Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi ale articolului 241, aliniatul 8, din Regulamentul Camerei Deputaţilor, neparticiparea la cel puţin o activitate parlamentară desfăşurată în cadrul programului de lucru, are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului, cu excepţia absenţelor motivate de drept sau la cerere, în condiţiile legale şi regulamentare", se menţionează în nota aprobată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28