Ponta arată câți bani a obținut România pe cap de locuitor de la UE

Premierul Victor Ponta a postat pe blogul său un tabel despre situația a opt țări, printre care și România, în ceea ce privește fondurile de coeziune și modul în care acestea s-au alocat la Consiliul European din 7-8 februarie.

Cifrele prezentate de prim-ministru arată că state cu populație mult mai mică decât a României, au primit sume mai mari pentru fiecare locuitor. România, cu o populație de 21,3 milioane de oameni, a obținut un buget de coeziune de 21,4 miliarde de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 1000 de euro per locuitor.

Alte state, cu aproape jumătate din numărul de locuitori pe care îi are România, precum Cehia și Ungaria, au primit fonduri de coeziune de 20 de miliarde euro fiecare, ceea ce înseamnă circa 2000 de euro pentru fiecare cetățean.

În același timp, statul croat, care nu este membru plin al UE și nu a luat parte la negocierile de la Bruxelles, beneficiază de 1.900 de euro per locuitor.

”Ce păcat că fondurile de coeziune pentru România nu au fost negociate de către Prim Ministrul Cehiei, Ungariei, Portugaliei, Slovaciei, Poloniei, Lituaniei sau Croației!”, regretă Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel