Ponta, apel la PSD la război în Parlament. Ce semnalează Chirieac

Fostul premier Victor Ponta este în continuare revoltat de cele 150 de modificări pe care Guvernul le-a adus "pe şest" Codului Penal şi Codului de Procedură Penală şi a transmis că va cere PSD să respingă modificările ordonanței de guvern "odioase" în Parlament. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, duminică, la România TV, în legătură cu criticile lansate de Victor Ponta, atrăgând atenția asupra la ce nu punctează de fapt fostul premier.

"Dl Ponta face analize corecte în acest moment. Singura problemă la care dânsul nu se referă este acea enunțată de dl Băsescu.

Citește și: Băsescu, tună și fulgeră: Nesimţirea de a ţipa degeaba

Onoratul Guvern a făcut modificările fiindcă de doi ani de zile onorabilul Parlament nu a făcut aceste modificări. Sigur, Guvernul nu trebuia să dea OUG pe șest și să încalce grav drepturile și libertățile omului. (...) Dar nu mă miră, atât a putut Guvernul Cioloș, guvern de tehnocrați, căruia dl Cioloș îi dă cu indulgență nota 7, clasa muncitoare, noi, îi dăm sub nota 5. Problema este ce a păzit onorabilul Parlament și PSD-ul și chiar PNL-ul, partid istoric care a luptat pentru drepturile și democrația în această țară. Ei unde au fost în toată această perioadă să pună acord prevederile CCR cu Codurile Penale", a comentat Bogdan Chirieac.

Citește și: Război total Ponta-Guvernul Cioloș. Se construiește drumul spre Dictatură

Pe de altă pate, analistul politic nu exclude posibilitatea ca Victor Ponta să fie cel care va iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, imediat după scrutinul electoral din 5 iunie.  

"Dl Ponta reprezintă ceva astăzi. Daca partidul nu-l urmează, înseamnă că dl Ponta trebuie să-și repudieze partidul. Dl Ponta este un om politic matur, are șansa să fie un lider politic deasupra vremurilor. Întrebarea este: "dl Ponta se mai regăsește într-un partid care nu apară democrația?" Eu cred că nu. Atunci, fie pleacă dl Ponta din partid, fie partidul îl urmează pe dl Ponta, fiindcă dl Ponta este extrem de popular și nu doar în PSD", a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Ponta urechează Guvernul Cioloș: NU A FOST MODIFICAT, deși ar fi trebuit să fie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel