ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ponta anunță măsurile pentru Diaspora în turul II: "Pleacă toți"

Premierul Victor Ponta susține că Executivului va pune la dispoziție toate resursele financiare necesare unei desfășurări fără probleme a votului din diaspora în turul II. 

"Consider inacceptabil și condamnabil că un român, 100, 1.000 câți au fost au vrut să voteze și nu au putut.  Motiv pentru care, mâine, BEC va lua decizii privind îmbunătățirea procedurii de vot, mai concret să se poată completa acele formulare anti-fraudă într-un mod mai rapid, iar Guvernul a pus la dispoziție toate resursele financiare necesare", a declarat Ponta, lunis seară, la România Tv.

Titus Corlățean va rămâne fără funcția de ministru de Externe dacă românii vor întâmpina din nou probleme la secțiile de votare din diaspora, a precizat Ponta.

Scandalul de la ambasade, lovitură pentru Băsescu

"Am transmis și în privat, și în public: ministrul de Externe, secretarii de stat, ambasadorii, care de altfel vor veni și vineri la București, și președinții secțiilor de vot, pe 16 noiembrie, la ora 21:00, când voi fi președinte - oricum voi fi premier în funcție - dacă există un singur român care nu poate să voteze în Diaspora pleacă toți", a mai spus Ponta,

El a precizat că în diaspora a fost un număr identic de secții de votare cu cel din 2009, declarație ce o contrazice pe cea a ministrului de Externe, Titus Corlățean. Ponta a menționat că în urmă cu cinci ani au fost 146.000 de votanți, iar anul acesta 160.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel