Ponta a schimbat prefecții din Covasna, Harghita și Mureș după scandalul cu UDMR

Guvernul a schimbat prefecții din cele trei județe cu o densă minoritate maghiară, după ce ce UDMR a reclamat unele intervenții nelegitime.

Marius Popică a fost retras de la conducerea prefecturii Covasna şi înlocuit cu subprefectul Sebastian Cucu, Vasile Oprea a fost schimbat din postul de prefect al judeţului Mureş cu Lucian Goga (PSD), iar Petres Sandor (UDMR) a fost retras din postul de prefect în cel de subprefect în Harghita, conform Mediafax.  Postul de prefect al judeţului Harghita a fost preluat de către subprefectul Jean-Adrian Andrei, susţinut de PSD.

Prefectul de Covasna a fost criticat de liderii UDMR după ce acesta a cerut înlăturarea steagului secuiesc din spațiile publice.

Marius Popica a susținut că nu înţelege protestul UDMR, deoarece, în calitate de garant al legii, nu a făcut altceva decât să ceară respectarea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Braşov, pronunţată în urmă cu câteva luni, care a decis că steagul secuiesc a fost arborat ilegal şi trebuie înlăturat. Prefectul a menţionat că primarii localităţilor Ozun şi Târgu Secuiesc, aflați în situaţii similare s-au conformat, precum și faptul că cei care sunt nemulţumiţi de legile existente au la îndemână pârghiile democratice necesare pentru modificarea lor. 

UDMR, replică la acțiunile prefectului de Covasna: Repunem acest panou...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel